ŽUMBERAK – TRAIL 2018

Drugi Kligl pokorio stazu na Žumberak Trailu dugu 50 kilometara

Na Žumberačkom gorju povrh Jastrebarskog, u subotu, 18. kolovoza održala se tradicionalna utrka dosad poznata kao Jaskanski vinski treking, a sad pod novim nazivom Žumberak Trail.
Na utrci je sudjelovalo pet članova SRK Baraber Extreme Teama koji su još jednom postigli odlične rezultate, pogotovo jer je konkurencija bila žestoka, a staza izuzetno zahtjevna, s puno uspona i promjena ritma, uz nezaobilazno toplo i vrlo sparno vrijeme.
Na najdužoj stazi od 50 kilometara, uz ukupan uspon od 2350 metara, Damir Kligl osvaja odličnu drugu poziciju u vremenu 5:56 sati, dok u dvostruko kraćoj, Challenger kategoriji, ukupnog uspona 1370 metara Angel Milišić-Zečević dolazi u cilj za nešto manje od četiri sata, kao 50. u ukupnom poretku.
Krunoslav Tomljanović, kojemu je ovo bio zadnji ozbiljni trening prije nastupa na prestižnoj utrci Ultra Trail du Mont-Blanc, dolazi u cilj kao 72. s ostvarenim vremenom 4:14 sata.
U active kategoriji, dugoj 15 kilometara uz 750 metara uspona, dolaze 59. i 60. Josip Đakovac i Dario Novoselić kojima su za ovu stazu trebala nešto više od dva sata.
Ova utrka se boduje u Treking ligi Hrvatske, ali ove godine je ujedno i kvalifikacijska utrka za UTMB bodove, svim takmičarima posebno zanimljiva jer sad već gotovo svi sanjaju o sudjelovanju na jednoj tako velikoj, svjetskoj utrci.