ZŠU – Vidan napredak u kolektivnim sportovima

sport_vSinoć je održana redovna godišnja skupština Zajednice športskih udruga grada Belišća, a odmah potom i Izvanredna, izborna.

Sve sudionike i goste, među kojima je bila i Ljerka Vučković zamjenica gradonačelnika pozdravio je Milan Zamaklar, koji je nakon izbora radnih tijela skupštine podnio i opsežno izvješće o radu zajednice u protekloj godini.

– Ocjenjujući sportsku 2014 godinu možemo zaključiti da je bila izuzetno uspješna za belišćanski sport. Unatoč sveopće financijske krize, restrikcijskih mjera štednje, tijekom cijele 2014. godine sredstava namijenjena za sport , ne samo da su bila osigurana, već su bila i značajno povećana. U takvoj situaciji klubovi su shvatili vrijeme i prostor u kojem živimo te su se prema svojim mogućnostima pokušali na najbolji mogući način prilagoditi novim uvjetima, a da pri tome rezultati nisu izostali, rekao je između ostaloga Zamaklar.

– Zajednica športskih udruga Grada Belišća povećanim brojem svojih članica na 32 aktivne sportske udruge u 2014. godini, samo potvrđuje osnovno opredjeljenje i postojanost kao najveća sportska institucija na području Grada Belišća. Ona danas u svojim redovima uključuje gotovo sve vrste sportova, sportaše svih dobnih kategorija, od onih najmlađih pa do generacija zrelih godina. Razvoj klubova i masovnost članova, posljedica su kontinuiranog rada na promidžbi vrijednosti sporta, ali i na stalnoj brizi lokalne samouprave da kroz financiranje sporta osigura sportašima što bolje i kvalitetnije uvjeta rada, ponajprije da uz pomoć sporta razvije dobre i vrijedne ljude koji će dati svoj doprinos i cjelokupnom razvoju Grada Belišća. Rastom broja novih sportskih udruga, porasla je i kvaliteta sportskih rezultata, posebno u mladim dobnim kategorijama, a samim time porastao je i broj vrhunskih i perspektivnih sportaša kategoriziranih po pravilima Hrvatskog olimpijskog odbora.

Za istaknuti je da smo naročito ponosni na izvrsne rezultate uspješnih sportaša koji su tijekom godine nosili dres nacionalne vrste ili ostvarili rezultate razine državnih prvaka u različitim sportskim granama, istaknuo je u nastavku.

-Vidan napredak i značajne rezultatske pokazatelje u prošloj godini, donijeli su nam i kolektivni sportovi. Nogometni klub Belišće, kao klub od posebnog interesa za Grad Belišće Zajednicu, dolaskom nove uprave, polako vraća svoje mjesto kojem je godinama pripadao. To znači, stabilan trećeligaš s velikim ambicijama plasmana u viši rang. Nadalje, ohrabruje činjenica da su neki klubovi poput Košarkaškog kluba Belišća svojim preustrojem shvatili vrijeme i prostor u kojem živimo. Tako su svoje aktivnosti, želje i planove usmjerili prema vlastitom kadru i svojim financijskim mogućnostima te se još jednom potvrdili kao nositelji kvalitete belišćanskog sporta. Posebno nas veseli uspješan i kvalitetan rad sa mladim dobnim kategorijama. Pored košarkaša, značajan doprinos u radu ostvaruje i Odbojkaški klub Belišće koji iz godine u godinu potvrđuje konstantnost u radu s mladima. Zadovoljstvu doprinosi i rad Rukometnog kluba Belišće, koji je uz iznimne napore vodstva kluba i uz pomoć Zajednice, oživio rad u klubu i danas okuplja i radi sa 30-tak djece, izvijestio je Zamaklar.

Zajednica je u prošloj godini raspolagala s 1,369.953 kune, a najvećim se dijelom financirala iz gradskog proračuna.

Na skupštini je usvojen i Plan rada za tekuću godinu u kojem je osnovni cilj povećati broj redovitih sudionika u programu sportske rekreacije uključujući i pripadnike treće dobi, osoba s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te unaprijediti vrhunsku sportsku kvalitetu kroz praćenje i financijsku pomoć vrhunskih i darovitih sportaša kroz sportske stipendije. Poduzimat će se i potrebne aktivnosti na stručnom osposobljavanju sportskih kadrova te omasovljenju članica zajednice.

U nastavku održana je i izvanredna izborna skupština na kojoj je postojeći statut usklađen sa zakonskim odredbama, a izabrano je i novo čelništvo. I dalje je Milan Zamaklar predsjednik, dopredsjednici su Domagoj Varžić predstavnik Grada, Zoran Uranjek -Košarkaški klub „Belišće“, i Stjepan Krznarić – Kajak klub „Belišće”.

U Izvršnom su odboru Milan Zamaklar predsjednik , Domagoj Varžić , Zoran Uranjek , Stjepan Krznarić, Pavo Ištoković – Judo klub „Belišće”, Dušan Vurdelja – NK „Belišće”, Josip Kalem – Odbojkaški klub „Belišće” , Angel Milišić-Zečević – Klub ekstremnih športova „Baraber extreme team”, Nikola Vorih, NK Croatia” Veliškovci, Saša Brezovec – Streljačko društvo „Stjepan Petnjarić” i Vlado Mađarić-Lovačko društvo „Vepar” .

U Nadzornom su odboru Željko Čorba, Aleksandra Todorović, Vedrana Kopić, Slaven Vučković i Vlatko Ađulović.