ZBOGOM 2015. GODINO…

Iza našeg kluba izuzetno je uspješna godina koja je na zalasku. Pamtit ćemo ju po uspjesima, od onih najmlađih pa do veterana, velikom broju aktivnosti svih kategorija, organizacijama turnira i natjecanja, fuzioniranju dvaju klubova, odlascima na razne turnire, još boljem i aktivnijem radu škole košarke, animiranju još više djece koja su se uključila u košarkaške aktivnosti…

Krajem prošle godine mlađi kadeti osvojili su naslov prvaka Slavonije i Baranje i stekli pravo nastupa na poluzavršnici prvenstva Hrvatske. Košarkaški savez prepoznao je rad i tradiciju našeg kluba te nam omogućio da osiguramo upravo tu poluzavršnicu u svom gradu i pružimo priliku klubovima iz ostalih dijelova naše države da se upoznaju sa našim klubom, ljudima koji marljivo rade u njemu i aktivnostima koje provodimo. Tako su nam u goste došle ekipe Splita, Cedevite, Dubrave i Mladosti iz Zagreba. U jakoj konkurenciji naši su dečki osvojili odlično treće mjesto, iza ekipe Splita i Cedevite, a s obzirom da su te dvije ekipe na kasnijoj završnici osvojili prvo, odnosno drugo mjesto, uspjeh je još vrijedniji i veći. MVP turnira u Belišću uvjerljivo je bio naš igrač Bruno Funtak.

U godini kada smo obilježavali 40 godina postojanja našeg kluba, u goste nam je došla Cibona, kako bi uveličala našu proslavu. Pred prepunom dvoranom gosti su odnijeli pobjedu, no iako je rezultat bio u drugom planu, svakako treba pohvaliti naše dečke koji su se odlično nosili prvo poluvrijeme i nisu dozvolili cibosima da se previše razmašu. Natjerali su tako gostujućeg trenera Rimca na jezikovu juhu na poluvremenu pa je tako drugo poluvrijeme sve izgledalo u realnom odnosu snaga.

Već tradicionalno povodom dana grada Belišća, naš klub organizira turnir za mlađe kadete. Na turniru su ove godine, pored naše ekipe, sudjelovale ekipe Pakoštane, Sedam iz Đakova, Ghia Staff iz Pazina, Vukovar i Osječki sokol. Neizvjesne utakmice na kraju su iznjedrile finaliste, domaću ekipu i goste iz Pazina, koji su u sretnoj završnici odnijeli pobjedu. Bruno Funtak bio je najbolji strijelac održanog turnira.

Seniori su svoju sezonu završili na vrlo dobrom trećem mjestu. Kada se uzme u obzir da ih ozljede nisu mazile tijekom čitave sezone, rezultat je više nego dobar. Jedna pobjeda dijelila je naše momke od boljeg plasmana, a dojma smo da su bili kompletni da bi danas vjerojatno pričali o kvalifikacijama i prvom mjestu na Istoku. Već u prvom dijelu ozljedu koljena zaradio je Marko Soldo, koji je propustio ostatak sezone, Damir Markota u drugom je dijelu također imao tešku ozljedu ahilove tetive, od koje se još uvijek oporavlja, Goran Vidaković protiv Cibone je zaradio ozljedu nosa i izostanci bitnih igrača u važnim i odlučujućim utakmicama bili su presudni, iako su i pored tih izostanaka pobjede bile vrlo blizu.

Veterani su kao i svake godine sudjelovali na turniru Opatiji i ove godine polučili vrlo dobar uspjeh, s obzirom na nešto manji broj klubova koji su sudjelovali na turniru. Svakako treba pohvaliti veterane, kojih svake godine ima sve više i koji svaki tjedan provode svoje aktivnosti.

Ljeto smo započeli i sa standardnim natjecanjem u uličnoj košarci, popularnim streetballom, koji je i ove godine održan u centru Belišća, a privukao je ponovno velik broj djece i starijih i ova zabava i druženje za njih već postaje tradicionalna.

Nakon ljetnih praznika i odmora, kolovoz je ponovno bio mjesec u kojem su se okupile sve kategorije u dvorani i svaki je trener poveo svoje dečke u pripreme za novu sezonu. Također, nakon napornih pregovora i razgovora, odlučeno je da će naš klub ući u jednu vrstu fuzioniranja sa susjedima iz Valpova. Pa su tako već ove sezone sve kategorije dobile puno više termina za treniranje, a uspješne nastupe svakako imaju dečki koji igraju u Valpovu u B1 natjecanju, gdje su završili polusezonu na odličnom prvom mjestu. Da je to jedan od odličnih poteza ove godine, potvrđuje ponovno veliki broj djece koja su se uključila u rad škole košarke, koju vrlo uspješno vodi Goran Šimić. Na razne načine djeca su animirana na to da se počnu baviti košarkom, izravno preko svojih vršnjaka, a i Goran Šimić odradio je veliki posao odlascima u školu, razgovorom sa njima i privlačenjem djece na bavljenje košarkom. Tako sa zadovoljstvom možemo reći da je naša škola košarke ponovno okupila veliki broj djece koja, nažalost, još nemaju svoje službeno natjecanje, no unatoč tome redoviti su sa treninzima, druženjima i prijateljskim utakmicama i velika se pažnja posvećuje njima jer upravo to je početak svake priče oko kluba, nja njima će sve ovo ostati jednoga dana. Početnici trenera Kristijana Pregleja krenuli su u ligu ove sezone i za sada “guraju” uspješno. Kristijan drži konce vrlo dobro na dvije strane, kako sa početnicima tako i u seniorima svojim igranjem. Hrvoje Čamagajevac sa svojim kadetima u svojem natjecanju za sada ima sve pobjede, dok igrači Maria Koprivnjaka čekaju svoj početak natjecanja. Seniori su standardno u pogonu češće od ostalih pa su tako polusezonu završili na drugom mjestu, koje dijele sa ekipom Đakova.

Kao i svake godine naše su mlađe kategorije sudjelovale na nekoliko turnira. Početnici i kadeti su sudjelovali na turniru u Zadru ovo ljeto, zatim su kadeti u Rijeci bili gosti na turniru, da bi u 11.mjesecu ove godine mlađi kadeti Maria Koprivnjaka sudjelovali na turniru u Pazinu.

Kao što vidite, sve kategorije kao i svake godine, tako su i ove bile aktivne tijekom cijele godine, a na ovu godinu možemo biti iznimno ponosi iz nekoliko razloga. Ponovno smo okupili veliki broj djece u školi košarke i početnicima, raspolažemo sa velikim brojem termina za sve kategorije, fuzionirali smo se sa košarkaškim klubom Valpovo, što može biti samo bolje za oba kluba u budućnosti, mlađi su kadeti osvojili odlično treće mjesto na poluzavršnici prvenstva Hrvatske, doveli smo Cibonu na proslavu 40 godina kluba, sve kategorije ove su godine u samom vrhu svojih liga i što je najbitnije nemamo odljev djece, nego baš suprotno, sve ih je više, što je najvažnije za svaki klub pa tako i za naš, jer upravo oni su naša budućnost. Sve zasluge za ove uspjehe idu svima u klubu, od uprave pa do trenera, djelatnika i svih igrača u klubu.