Završena teniska Piramida 2017. TK Belišće

Velimir Grginac pobjednik Piramide 50 minus, a Josip Andračić Piramide 50 plus

Tijekom proteklog vikenda završena je ovogodišnja Piramida TK Belišće. Polufinalni susreti Piramide 50 minus (igrači mlađi od 50 godina) odigrani su u subotu 7. listopada, a gledatelji su imali priliku uživati u vrhunskom amaterskom tenisu. U prvom polufinalnom susretu prošlogodišnji pobjednik belišćanske Piramide Andrej Bilić pobijedio je ovogodišnjeg finalistu vrlo jake osječke Piramide Milana Marinića sa 6:0, 6:3, što dodatno potvrđuje visoku kvalitetu belišćanske Piramide. U drugom polufinalnom susretu pobjednik Piramide 2015. Velimir Grginac u vrlo neizvjesnom meču pobijedio je pobjednika ovogodišnje valpovačke Piramide Filipa Slameka sa 3:6, 6:4 i 11:9 u tie-breaku. O jačini ovogodišnje Piramide u Valpovu dovoljno govori podatak da prošlogodišnji pobjednik belišćanske i valpovačke Piramide Andrej Bilić u grupnoj fazi mastersa nije uspio proći u polufinale. Svojom napadačkom igrom prošlogodišnji finalist Filip Slamek došao je vrlo blizu do ulaska u finale, u tie-breaku vodio je sa 9:6, ali je Velimir Grginac hrabrom igrom, koju su karakterizirali riskantni izlasci na mrežu, spasio tri meč lopte i zatim dobio slijedeće dvije za ulazak u finale.
Zanimljivo je bilo i u polufinalnim susretima Piramide 50 plus koji su odigrani prije finalnog vikenda. U prvom polufinalnom susretu prošlogodišnji pobjednik Piramide 50 plus Josip Andračić pobijedio je trostrukog osvajača Piramide 50 plus Peru Benkovića sa 7:5, 6:1. U drugom vrlo napetom polufinalnom susretu ovogodišnji pobjednik valpovačke Piramide 50 plus Zvonko Jaman, u meču punom preokreta, pobijedio je pobjednika prve belišćanske Piramide 50 minus Miru Špoljarića sa 7:6, 6:3.

Nakon zanimljivih subotnjih polufinala u nedjelju 8. listopada gledatelji su gledali još napetije mečeve. U prvom finalnom meču Piramide 50 plus Josip Andračić pobijedio je Zvonka Jamana 6:4, 6:2 i na taj način obranio prošlogodišnju titulu pobjednika Piramide 50 plus. U pravoj teniskoj poslastici gledatelji su mogli uživati gledajući nedjeljno finale Piramide 50 minus koje je bilo prepuno nesvakidašnjih poena. Iako je istrčavao i vraćao gotovo nemoguće lopte za tenisače amatere, Andrej Bilić nije uspio obraniti prošlogodišnju titulu pobjednika. Velimir Grginac ponovno je vrlo hrabrom igrom uspio slomiti izvrsni otpor Andreja Bilića i pobijediti sa 6:7, 6:2, 11:9 u tie-breaku. Finalni tie-break bio je još napetiji nego onaj polufinalni između Grginca i Slameka. Naime, Velimir Grginac vrlo je čvrstom i odlučnom igrom poveo sa 9:3, no nakon toga smo svjedočili nevjerojatnom spašavanju šest meč lopti od strane Andreja Bilića. Pri rezultatu 9:9 gledali smo pravi teniski triler u kojem su oba igrača pokazala golemu borbenost i nesvakidašnju tenisku vještinu. Taj ključni poen otišao je na stranu Velimira Grginca, koji je nakon tog poena uspio realizirati sedmu meč loptu te po drugi puta osvojiti Piramidu 50 minus u Belišću.

Nakon završenog finalnog meča uslijedila je svečana dodjela nagrada, koje je sudionicima mastersa, polufinalistima, finalistima i pobjednicima Piramide 50 minus i 50 plus uručio Miro Špoljarić voditelj Piramide TK Belišće.

Dosadašnji osvajači Piramide 50 minus TK Belišće

1. Miro Špoljarić (2012)
2. Andrej Bilić (2013)
3. Josip Milković (2014)
4. Velimir Grginac (2015)
5. Andrej Bilić (2016)
6. Velimir Grginac (2017)

Dosadašnji osvajači Piramide 50 plus TK Belišće

1. Pero Benković (2012)
2. Pero Benković (2013)
3. Pero Benković (2014)
4. Dario Andrejev (2015)
5. Josip Andračić (2016)
6. Josip Andračić (2017)