ZAVRŠENA GRADSKA KUGLAČKA LIGA REKREATIVACA

7. sezona Gradske kuglačke lige završila je u petak 11. svibnja 2018. godine finalnim nastupom pojedinaca uz ženskoj i muškoj konkurenciji. Ovo izuzetno popularno natjecanje kuglačica i kuglača rekreativaca u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća uvršteno je u ovogodišnju proslavu obilježavanja Dana grada Belišća.
U sedmoj sezoni družilo se 6 ekipa i 37 natjecatelja, od kojih je 6 žena, čime je dan veliki doprinos rekreativnom sportu svih dobnih skupina.
Natjecanje je podijeljeno u dvije faze, ekipno koje je završilo 10. ožujka 2018. godine, a u petak 11. svibnja 2018. finalnim nastupom najuspješnijih kuglašica i kuglača završeno je i pojedinačno natjecanje 7. Gradske kuglačke lige rekreativaca .
U finalu pojedinačnog natjecanja kuglašica nije bilo prevelikog uzbuđenja jer su tri prvoplasirane finalistkinje, Monika Đurković, Ružica Vejić, i Marija Loknar, imale veliku međusobnu razliku u srušenim čunjevima tako da je ukupni poredak i nakon finalne serije ostao jednak, dok Marija Uskoković nije uspjela nadoknaditi 24 čunja zaostatka za trećeplasiranom Marijom Loknar.
Muško finale ponudilo je pravu dramu u borbi za drugo i treće mjesto, Darko Berečić je već ranije osigurao prvo mjesto i nitko ga nije mogao ugroziti u finalu. Boris Karša je još jednom odigrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije te sa četvrtog mjesta skočio na drugo, dok je Tihomir Tomić zadržao treće mjesto u ukupnom poretku, a najveći gubitnik je Ivica Petrović kojem je za dva čunja izmakla brončana medalja te je sa početnog drugoga mjesta u finalnoj seriji pao na četvrto mjesto u ukupnom poretku .
POJEDINAČNI POREDAK
MUŠKARCI
1. Darko Berečić – Veterani Bel-a (1337)
2. Boris Karša – Veterani Bel-a (1254)
3. Tihomir Tomić – PPK Bazinga (1246)
ŽENE
1. Monika Đurković – Babuške (1212)
2. Ružica Vejić – Babuške (1172)
3. Marija Loknar – Babuške (1117)
EKIPNI POREDAK
1. Gradska kavana Valpovo
2. PPK Bazinga
3. Obrtnici
IGRAČ LIGE
Darko Berečić – Veterani BEL-a (259,90)
IGRAČICA LIGE
Ružica Vejić – Babuške (241,22)
Pehare i medalje najuspješnijima podijelio je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, koji je uz čestitke najuspješnijima, zahvalio svim sudionicima na učešću i zaželio da u sljedećoj sezoni Gradske kuglačke lige rekreativaca bude još više ekipa i natjecatelja. Predsjednik Zajednice posebne riječi zahvale uputio je gradonačelniku grada Belišća Dr. Dinku Buriću i svima u Gradu Belišću što su i ove godine prepoznali važnost rekreativnog bavljenja sportom te bili sponzor 7. sezona Gradske kuglačke lige rekreativaca.
Po obavljenom proglašenju uslijedio je skromni domjenak uz osvježavajuća pića, kiflice, peciva i prekrasnu tortu.