VIROVITIČKI SUSRET PLANINARA

U nedjelju 2. 6. belišćanski planinari su šetali brežuljcima Bilogore.

U organizaciji Planinarskog društva „Papuk“ Virovitica održao se 14. skup planinara na obroncima Bilogore iznad Virovitice. Okupilo se više od 150 planinara iz deset planinarskih društava. Kako su virovitički planinari redoviti gosti na našem BPPP skupu i mi se uvijek odazovemo na njihov skup. Naših planinara je bilo dvanaest.
Domaćini su kao i do sada vrhunski organizirali ovo okupljanje planinara . Uz uobičajene planinarske delicije čaj, krluh i piće dobrodošlice domaćini su pozdravili skup, a istom se obratio i predsjednik Udruge Slavonski planinari Predrag Livak. Dan je bio sunčan i topao, a šuma svježa i zelena ispunjena cvrkutom ptica. Išlo se na dvije staze: kraća 2 sata hoda i dulja 4 sata. Sedam naših članova se odlučilo za kraću, a pet za dulju. Staze su dosta vlažne, ali kako ovdje nema nekih uspona za planinare je to lagana i ugodna šetnja. Jedan dio staza vodi kroz šumu, a drugi preko brežuljaka s voćnjacima i vinogradima, te lijepo uređenim vikendicama. Svake godine na jednoj od vikendica nas dočeka i počasti pićem i kiflama bračni par koji su članovi društva domaćina. Kako je vrijeme bilo sunčano tako se odatle pružao prekrasan vidik na Viroviticu i okolnu šumu. Spustili smo se do ribnjaka i odatle do planinarske kuće Brusovi autobusom-obje grupe. Tamo je nastavljeno druženje uz glazbu, grah i ukusne kolače koje su pripremile njihove članice. Ugodno druženje je potrajalo do poslijepodnevnih sati.
Zabilježili smo još jedan lijep izlet u Slavoniji, a to je Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru. Pet naših članova je predstavljalo naše društvo. Ovaj skup organizira HPD „Sokolovac“ iz Požege. Kao planinare slikare su nas predstavili Vladimir Vagner i Dragica Čuturilo, a kao pjesnjikinja Kornelija Fešiš . Kornelija je osvojila prvu nagradu za pročitane pjesme.
Ovo je jedan prelijep lokalitet u zagrljaju Dilj gore i svake godine u ovo vrijeme se okupi veliki broj planinara. Skup je održan 26.svibnja.