URUČENA PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA U SPORTU GRADA BELIŠĆA ZA 2022. GODINU

U petak, 17. ožujka 2023. godine u Centru kulture Sigmund Romberg, u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća, Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu grada Belišća u 2022. godini. Voditeljica programa bila je Vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za kulturu Sigmund Romberg Katarina Bošnjak.
Sve nazočne belišćanske sportaše i sportske djelatnike, uvažene goste kao i predstavnike sportskih kolektiva, na samom je početku pozdravio Pročelnik ureda gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić. Imenovani je u svoje ime te u ime gradonačelnika dr. Dinka Burića čestitao svima prisutnima kao i dobitnicima priznanja na još jednoj uspješnoj sportskoj godini u kojoj su sportaši i sportski djelatnici dali svoj izniman doprinos te zajedničkim snagama doprinijeli sportu grada Belišća i promicanju svoga grada diljem „lijepe naše“ i šire.
Za najboljeg sportaša grada Belišća za 2022. godinu proglašen je Fran Sinković iz Streljačkog društva Belišće. Perspektivna mlada sportašica je odbojkašica Nera Markota, a perspektivni mladi sportaši su Ian Andraković i Šimun Petranović iz Kajak kluba Belišće. Streljačko društvo Belišće je proglašeno najboljim sportskim kolektivom grada Belišća u 2022. godini.
Za iznimne rezultate u 2022. godini Zajednica športskih udruga grada Belišća dodijelila je pehar seniorskoj ekipi Nogometnog kluba Belišće. Nagradu i priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika dobio je Ivan Mitrović, član uprave Udruge športskih ribolovaca „Podravac“ Bistrinci, dok je Branko Vukobratović, član uprave Košarkaškog kluba Belišće dobio plaketu za sportskog djelatnika prema odluci Športskog saveza Osječko – baranjske županije. Nagrađeni Branko Vukobratović se u ime svih laureata zahvalio na nagradama i priznanjima.
O sportskoj 2022. godini, Zoran Uranjek, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga grada Belišća je istaknuo kako je bila izuzetno bogata sportskim događanjima, ali i dobrim rezultatima. Za to najveća zasluga pripada sportašima grada Belišća. No, prije svega se zahvalio gradu Belišća što već dugi niz godina prepoznaje sport kao brend našeg grada te značajnim izdvajanjem za Javne potrebe u sportu grada Belišća i konstantnim ulaganjem u postojeće i nove sportske objekte omogućuje da sportaši imaju osigurane uvjete za rad. Sportaši grada Belišća na najbolji način – dobrim sportskim rezultatima – to i vraćaju. Između ostalog je naglasio da je jedan od glavnih ciljeva svih sportskih udruga rad s mladima čime doprinose razvoju pa i odgoju djece i mladih te ih tako pripremaju da postanu važni članovi našeg društva. I Zajednica športskih udruga to prepoznaje nagrađujući svake godine najperspektivnije mlade sportaše pa je istaknuo i da je ovogodišnji najbolji sportaš Belišća, Fran Sinković, prije tri godine primio upravo priznanje za najperspektivnijeg mladog sportaša grada Belišća.
U prigodnom programu, koji je osmislio Centar za kulturu Sigmund Romberg, sudjelovali su članovi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće sa solistima, veliko im Hvala.