Upriličen prijam za belišćanske prvake i potpisivanje sportskih stipendija

U ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine, u Maloj vijećnici grada Belišća održan je prijam za belišćanske prvake u čak trima sportovima, streljaštvu, šahu i kajak-kanuu te potpisivanje ugovora za sportske stipendije.

Prijamu su, uz svoje trenere i predsjednike klubova, prisustvovali članovi Streljačkog društva “Stjepan Petnjarić” Saša Brezovec, Igor Brezovec, Željko Tijan, Toni Čužić i Goran Mirković, članica Šahovskog kluba “Belišće” Ane Berke te kanuisti Marko Jelkić i Emanuel Horvatiček.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić na samome početku obratio se prisutnima čestitavši svim sportašima na uspješnim rezultatima i osvajanju naslova prvaka Hrvatske streljaštvu, kajaku i šahu.

U svome obraćanju, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar također je uputio čestitke sportašima i iskazao zadovoljstvo na ostvarenim iznimnim rezultatima.

Naime, streljačko društvo “Stjepan Petnjarić” iznimno je uspješno društvo. U lipnju ove godine nastupili su na Prvenstvu Hrvatske iz MK puške za seniore i seniorke u disciplinama 40 metaka ležeći i trostav 3×20 metaka. U disciplini 40 metaka ležeći nastupili su Saša Brezovec, Igor Brezovec i Toni Ćužić osvojivši prvo mjesto. Pojedinačno Saša Brezovec osvojio je drugo mjesto postavši viceprvak Hrvatske. U rujnu ove godine na Prvenstvu Hrvatske ekipa SD “Stjepan Petnjarić” Belišća osvojila je prvo mjesto i naslov državnog ekipnog prvaka u velikom kalibru. Pojedinačno Željko Tijan zauzima prvo mjesto te postaje državni prvak, Igor Brezovec peto mjesto, a Saša Brezovec šesto mjesto.

Članica Šahovskog kluba “Belišće” Ane Berke na Nacionalnom prvenstvu ove godine osvojila je prvo mjesto, a u rujnu ove godine nastupala je i za Hrvatsku šahovsku žensku reprezentaciju na prvenstvu Srednje Europe u Mađarskoj osvojivši brončanu medalju.

Emanuel Horvatiček i Marko Jelkić na Nacionalnom prvenstvu osvojili su prva mjesta te postali državni prvaci.

Ovom prigodom upriličeno je i svečano potpisivanje ugovora za sportske stipendije s 9 kategoriziranih i darovitih sportaša iz četiriju belišćanskih klubova, među kojima su kanuisti Emanuel Horvatiček, Marko Jelkić, Ivan Orešković, Tea Galić, Petar Ivić, Goran Posavac, Matija Vincetić, sambist Dominik Matijević i šahistica Ana Berke.

Ugovori su potpisani uz nazočnost predsjednika Kajak kluba Stjepana Krznarića, predsjednika Sambo kluba Christiana Uskokovića i Slavka Marjančevića, predsjednika Šahovskog kluba.

Uspjesi belišćanskih prvaka Hrvatske jedan su od brojnih pokazatelja kako grad Belišće s pravom nosi titulu Europski grad sporta 2017. godine.