Trideset i tri polaznika druge grupe škole plivanja na belišćanskom bazenu danas je uspješno završilo tečaj

Voda se u bazenu još pjenila od sinoćnjih uzbuđenja i aktivnosti sudionika 19. Igara na vodi, kada su je u 9 i 30 još više zapjenili i uskomešali svojim skokovima i plivanjem polaznici druge grupe škole plivanja. Pred ushićenim i ponosnim roditeljima, svi polaznici druge grupe, uspješno su savladali osnovni cilj ove obuke neplivača, a to je: navikavanje na vodu, slobodno i bez straha kretanje kroz vodu, odnosno prijateljstvo s vodom. Naučili su zaroniti, proplutati, proplivati svojom tehnikom ili jednom od četiri tehnike širinu bazena (25 metara).

Gradonačelnik dr. Dinko Burić uz nazočnost predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Belišća Milana Zamaklara uručio je diplome o završenom tečaju plivanja polaznicima druge grupe, njima trideset i trima, koje su učitelji plivanja, Zdenko Veber, Vilim Lakat i Slavko Golik uspješno podučili plivanju.

Bilo je lijepo promatrati sreću djece koja su naučila plivati i svojim novostečenim umijećem na vodi ugodno iznenadili roditelje, a poneki i učitelje plivanja..

Foto by Zaim Saljiji