SVEČANO OBILJEŽENO 65. GODINA POSTOJANJA I DJELOVANJA KUGLAČKOG KLUBA BELIŠĆE

BELIŠĆE Kuglački klub Belišće na svečanoj sjednici obilježio 65. godina postojanja I djelovanja. Svečana prigoda, odnosno proslava ove obljetnice održana je jučer, 28. veljače 2019. godine u prostoru Športskog ribolovnog društva “Podravac” Bistrinci.
Nakon što je predsjednik Zvonimir Hartman otvorio Svečanu sjednicu i pozdravio članove i goste, radno predsjedništvo u sastavu Milan Borić, Gordana Tomašić i Marica Abramić nastavilo je vođenje sjednice.
Svečanoj sjednici obilježavanja 65. godina postojanja I djelovanja Kuglačkog kluba Belišće su svojom nazočnošću uveličali u ime Grada Belišća, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, tajnik Zajednice športskih udruga grada Belišća Josip Mađarić, tajnik Kuglačkog saveza Osječko-baranjske županije Miroslav Liović, te predstavnik Hrvatskog kuglačkog saveza Darko Zovko.

Predsjednik Hartman se u izlaganju o radu kluba ukratko osvrnuo na početke belišćanskog kuglanja, odnosno osnivanje Kuglačkog kluba Belišće koje se održalo davne 1953. godine. U počecima je korištena dvostazna kuglana u sklopu nogometnog stadiona, a 1975. godine izgrađena je 6-stazna kuglana na mjestu današnjeg Konzuma, te je korištena do 1991. godine. Tada je to bila jedna od najmodernijih kuglana u Europi i svakako na području bivše Jugoslavije. Bila je u vlasništvu Kombinata Belišće, a u sklopu kuglane nalazio se i veliki restoran. Velikim naporima, dr. Dinka Buriča, tadašnjeg dožupana Osječko-baranjske županije, , 2005. godine u prostoru nastavno-sportske dvorane u Belišću izgrađena je nova, moderna četverostazna kuglana. Spomenuti su svih osam predsjednika, deset tajnika i šest trenera, kao i prva muška i ženska ekipa, te trenutna ekipa, koja je u prvom djelu 2. Hrvatske kuglačke lige Istok zauzela 1. mjesto poretka.
Uz brojne aktivnosti koje je Klub provodio spomenuti su najznačajniji uspjesi i pojedinci, a posebno valja spomenuti najzvučnija imena ponikla iz škole kuglanja Kuglačkog kluba Belišće, Pavicu Galošević (udano Romić), Maricu Abranić i Damira Fučkara.
Kompletno izlaganje predsjednika možete vidjeti na LINKU:
Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, je u ime gradonačelnika Dinka Burića, prenio čestitke na velikom ljubileju Kuglačkog kluba Belišće i zaželio puno sportskih uspjeha u budućem radu Kluba.
Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, tajnik KS OBŽ Miroslav Liović i predstavnik HKS-a su uz pozdravne i birane riječi čestitke, za 65. godina postojanja i djelovanja Kuglačkog kluba Belišće, uručili prigodna priznanja.
Upravni odbor Kuglačkog kluba Belišće je za dugogodišnju vjernost i rezultate nagradio Josipa Abramića, Mirka Stankovića i Zvonimira Hartmana.
Po završetku službenog dijela organiziran je skromni domjenak i druženje.