SVEČANI PRIJAM U BELIŠĆU ZA SUDIONIKE OLIMPIJSKIH IGARA U BARCELONI

U srijedu, 13. rujna 2017. godine, u Velikoj vijećnici, Grad Belišće upriličio je prijam za sudionike 25. Olimpijskih igara s područja Osječko-baranjske županije, a povodom 25. obljetnice prvog nastupa hrvatskih sportaša na ljetnim Olimpijskim igrama pod vlastitom, hrvatskom zastavom u Barceloni 1992. godine.

Hrvatsku olimpijsku delegaciju tada je predstavljao je 41 natjecatelj u 12 sportova, a među kojima su bili i naši Belišćani, kajakaš Zvonimir Krznarić, kanuist Vlado Poslek, trener reprezentacije Stjepan Krznarić te voditelj ekipe, nažalost pokojni, sportski velikan Matija Ljubek, osječka streljačica Mirela Skoko Čelić s trenerom Zvonimirom Kovačevićem te osječki veslač Ninoslav Saraga, koji zbog spriječenosti nije mogao prisustvovati prijmu.

Svečani prijam 25. obljetnice održan je u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića, zamjenika župana Osječko-baranjske županije Gorana Ivanovića, pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača, predsjednice Športske zajednice Osječko-baranjske županije, članova Izvršnog i Nadzornog odbora Športske zajednice Osječko-baranjske županije te brojnih sportskih djelatnika i dužnosnika kao i bivših vrhunskih sportaša s područja naše Županije.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić na početku skupa pozdravio je sve nazočne i uputio čestitke sportašima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama u Barceloni izražavajući ponos na sve njihove uspjehe jer su i njihovi sportski rezultati doprinijeli tome da Grad Belišće u ovoj godini nosi titulu Europski grad sporta.

Prilikom svoga obraćanja pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač uručio je zamjeniku gradonačelnika Domagoju Varžiću priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora Gradu Belišću za dugogodišnji predani rad u razvoju i unapređenju hrvatskog sporta.

Sudionike svečanosti pozdravio je i Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije koji je zahvalio sportašima na svim sportskim uspjesima.

Nazočni su se prisjetili i prerano preminulog Belišćanina Matije Ljubeka, jednog od najuspješnijih hrvatskih olimpijaca, nositelja četiriju olimpijskih odličja, svjetskog i europskog prvaka s više od 300 odličja koji je na Igrama u Barceloni bio vođa kajakaške ekipe.

U ime sudionika 25. Olimpijskih igara, nazočnima se obratio kajakaš Zvonimir Krznarić koji je prisjećajući se boravka u Barceloni zahvalio Gradu Belišću i Osječko-baranjskoj županiji na doprinosu u razvoju sporta.

Prijmu je prethodila sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice Osječko-baranjske županije. Na samome početku, sve nazočne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić iskazavši čast što su sjednicu odlučili održati u Belišću, Europskom gradu sporta za 2017. godinu. Ujedno je i zahvalio Športskoj zajednici na svemu što čine na području sporta u našoj Županiji te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Nakon održanog svečanog dijela prijma uslijedila je promocija Sportskog godišnjaka Osječko-baranjske županije za 2016. godine i sportskog priloga, koji je Glas Slavonije objavio u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije. Godišnjak i sportski prilog predstavili su urednik sportske redakcije Glasa Slavonije Krešimir Lacković i Alan Kerže iz Zajednice sportskih udruga grada Osijeka.

Na kraju svečanosti, predstavnik pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač ururčio je ključeve kombi vozila Zajednici športskih udruga grada Belišća, odnosno predsjedniku Milanu Zamaklaru. Projekt nabave kombi vozila realiziran je putem natječaja Hrvatskog olimpijskog odbora i potporu Športske zajednice Osječko-baranjske županije, a moći će ga koristiti sve sportske udruge s područja grada Belišća za potrebe odlaska na turnire i natjecanja.