STREETBALL BELIŠĆE 2016.

Još jedan uspješan streetball, četvrti po redu, održan je u subotu u centru Belišća. Kao i svake godine, organizacije su se prihvatili Slavko Milekić ispred grada Belišća, Igor Paloh ispred Savjeta mladih grada Belišća i Goran Vidaković ispred košarkaškog kluba.
Turnir je održan u dva termina. Prijepodne, od 9:30 svoje su nastupe imali dječji vrtići sa područja Belišća i Valpova, točnije dječji vrtić Maslačak, dječji vrtić Moj Bambi i dječji vrtić Maza. Dogradonačelnik Domagoj Varžić pozdravio je sve nazočne i sa nekoliko prigodnih rečenica otvorio natjecanje.
Odgojiteljice su predstavile svoju djecu, koja su eto pred sami kraj svog vrtićkog staža dobili priliku predstaviti se i u sportskom natjecanju, a iako je rezultat bio potpuno u drugom planu, bilo je lijepo vidjeti kako se bore u želji za što boljim dojmom pred svojim oduševljenim roditeljima. Nakon pola sata borbe, djeci su podijeljene diplome za sudjelovanje i medalje, za njih otprilike 25, koliko ih je sudjelovalo.
Nakon njih na teren su izašli polaznici škole košarke i početnici, kojih je bilo oko 35 i koji su pod budnim okom svojih trenera odradili nekoliko dvoboja i pokazali trenerima i roditeljima što su do sada naučili. Svi sudionici nagrađeni su zatim sa streetball majicama i medaljama.
Kako bi izbjegli cijelodnevni umor, kako organizatora tako i igrača, organizatori su napravili pauzu od 12:30 do 16:30, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak. Nastavak natjecanja započeo je u 16:30 sa kategorijom mlađih kadeta, u kojoj su se našle tri ekipe i nakon međusobnih utakmica naslov najboljeg ponijela je ekipa BRODOGUMARI (Maravić, Ivoš, Budić, Nikolić). Nakon njih na terene su izašli kadeti, koji su igrali u dvije grupe, na dva terena. Nakon utakmica po grupama, na red su došla polufinala, koja su donijela finaliste ekipe BASKETAŠA i ĐEJ I KMICE, a pobjedu su na kraju odnijeli BASKETAŠI (Petovari, Nađ, Šašek, Krišković).
Seniori su startali u 18:30, u dvije grupe po četiri ekipe. Nažalost pred sami početak natjecanja, dvije ekipe seniora otkazale su nastupe, zbog ozljeda igrača i nemogućnosti dolaska iz Osijeka, tako da je ostalo šest ekipa u natjecanju. Nakon izuzetno zanimljivih utakmica, u finalu su završile ekipe OČNA OPTIKA TOPIĆ (Markota, Pavlović, N.Gradinjan, Topić) i AIR DUMIX (M.Soldo, A.Soldo, Blažević, Dumančić). U potpuno neizvjesnoj utakmici, pobjednik je odlučen deset sekundi prije kraja tricom Marka Solde, te je pobjeda otišla u ruke ekipi AIR DUMIX. Svakako treba napomenuti da su seniori svoju završnicu, točnije polufinala i finala odigrali pod reflektorima, što je defnitivno bio pun pogodak cijelog turnira.
U natjecanju u tricama za natjecatelje pobjedu je odnio Marko Soldo, dok je u tricama za gledatelje najbolji bio Toni Gradinjan.
U zabavnom dijelu natjecanja nastupile su djevojke iz Zumbe, sa svojom voditeljicom Sanjom Bednaić, te DJ Mefa iz udruge Revolution, koji je bio zadužen za glazbu tokom drugog dijela turnira i ovim putem se i njima zahvaljujemo na sudjelovanju.
I ove godine, veliki obol turniru dali su sponzori, koji su i ove godine prepoznali značaj ovog turnira, kako za djecu tako i za one starije i svojim su donacijama i sponzorstvima olakšali organizatorima posao oko nagrada. Bilo je tu NBA dresova, dresova od reprezentacije, NIKE dresova, streetball majica, medalja, pehara, konzumacija pića, kapa, košarkaških lopti i još puno toga.
Svojim su donacijama zaslužili da im se i ovim putem zahvalimo i ovim putem ih sve spomenemo: Grad Belišće, Savjet mladih grada Belišća, KK Belišće, KK Cedevita, Metal Vidaković, Lions klub Belišće-Valpovo, zajednica športskih udruga grada Belišća, Limarija Šimić, Kombel, Hidrobel, Romberg pub, Draft Valpovo, turistička zajednica Belišća, TEO Belišće, Vatropromet Osijek, DVD Belišće, Plejada, Space bar Valpovo, CB 2YOU, CB Colonia, Restoran Fontana, Savjet mladih OBŽ, Baraberica brand.
Sve ukupan broj ekipa, koji je bio 25, te isto toliko djece u vrtićkoj kategoriji, daju konačan broj od oko 125 igrača koji su nastupali na ovom streetballu.

MLAĐI KADETI: 1.Brodogumari (Maravić, Ivoš, Budić, Nikolić)
KADETI: 1.Basketaši ( Nađ, Petovari, Šašek, Krišković)
SENIORI: 1.Air Dumix (M.Soldo, A.Soldo, Blažević, Dumančić)
TRICE: Marko Soldo
GLEDATELJI: Toni Gradinjan