SREBRO ZA ODBOJKAŠICE BELIŠĆA

Mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Belišće, na finalnom turniru Prvenstva Slavonije i Baranje, koji je održan u subotu 19. rujna u dvorani Gradski vrt u Osijeku, osvojile su 2. mjesto.
Na turniru su sudjelovale 4 najbolje ekipe, koje su kroz Prvenstvo Slavonije i Baranje u konkurenciji 19 ekipa ostvarile plasman na samu završnicu.
Mlade Belišćanke su u polufinalu u napetoj i uzbudljivoj utakmici pobijedile uvijek neugodne odbojkašice Čepina rezultatom 2:1, dok su u finalu s Osječankama poražene 2:0. U utakmici za 3. mjesto Čepin je pobijedio ŽOK Vinkovce također sa 2:0.
Sve 4 ekipe sa finalnog turnira ostvarile su plasman na Prvenstvo Hrvatske.

Protiv Čepina smo nakon izgubljenog prvog seta u drugom i trećem uspjeli nametnuti naš ritam i ostvariti plan da jakim i ciljanim servisima onemogućimo njihov napad preko sredine mreže, a onda i olakšamo sebi obranu i kroz kontranapade dođemo do važnih poena. To nam je i uspjelo, ali u finalu protiv Osijeka, koji je kompletnija i viša ekipa, uspjeli smo bit ravnopravni samo do 19. poena 1. seta i zlato je zasluženo pripalo odbojkašicama Osijeka.
Ipak i ovo je za nas veliki uspjeh i potvrda kvalitetnog rada sa mlađim selekcijama u našem klubu, dok će djevojkama za nagradu biti odlazak na Prvenstvo Hrvatske koje će se od 25.-27. rujna održat u Zadru.
(trener Josip Kalem)