Sportska 2015. godina – vrlo uspješna, zaključak je Skupštine Zajednice športskih udruga grada Belišća

Pod predsjedanjem Milana Zamaklara, u petak,08. travnja2016. godine, je održana redovna Skupština zajednice športskih udruga grada Belišća na kojoj su članovi analizirali prošlogodišnji rad Zajednice i usvojili financijska izvješća te plan rada za tekuću godinu.
Zajednica športskih udruga okuplja 28 aktivnih sporstkih udruga i vodeća je sportska institucija u gradu Belišću.
Pored redovne djeltnosti, u sklopu koje je održala deset sjednica Izvršnog odbora i tri Skupštine, Zajednica je stvarala uvjete i bila nositelj nekih važnih programa u domeni učeničkog sporta, pa je primjerice provela obuku neplivača koja je rezultirala 137, dosad najvećim brojem polaznika koji su uspješno završili obuku.
Zajednica je provodila programe rekreativnih aktivnosti građana u sklopu sportskih udruga, a svoje su aktivnosti u sklopu Zajednice provodile i osobe s invaliditetom.
Osobito značajne sportske aktivnosti provodile su se u području kvalitetnog i vrhunskog sporta, gdje su najuspješniji bili, Kajak kluba Belišće, Streljačkog društva Stjepan Petnjarić, Kuglački kluba Željezničar, Odbojkaški klub, Sambo klub Belišće, Košarkaški klub Belišće, a osobito je značajan rad bio u Nogometnom klubu Belišće, koji je zauzeo sedmo mjesto u svom natjecateljskom rangu, a provodi školu mladih s oko 150 polaznika.Sportska 2015. bila je vrlo uspješna za belišćanski sport.
Grad Belišće ponovo je nesebično odvojio značajna sredstva kako bi sportske udruge funkcionirale i obavljale svoje sportske djelatnosti te svojim rezultatima opravdavale ukazano povjerenje, zaključak je izvješća, kojeg je podnio Milan Zamaklar, a članovi Skupštine jednoglasno usvojili.
Zajednica športskih udruga dodatno je povećala opseg svoga djelovanja, ponajprije uvođenjem još jednog sportskog događaja – „Belišćanski cener“ u bogati kalendar sportskih događanja u Belišću, te vrlo važnim sportskim rekvizitima-fitness na otvorenom, koje će moći koristiti svi građani našeg grada, a čija je realizacija provedena ovog proljeća.
Na sjednici Skupštine također su usvojena izvješća o financijskom poslovanju i izvješće Nadzornog odbora, a u nastavku, i rebalans financijskog plana te planski dokumenti za tekuću godinu, a ujedno su jednogladno usvojene izmjene i dopune Statuta Zajednice.
Prošlu je godinu Zajednica završila pozitivnim financijskim rezultatom i raspolagala s više od 2,1 milijuna kuna, a jednak program aktivnosti, s otprilike istim sredstvima, planira realizirati i u ovoj godini.