SANKAKU NA PRVOM NASTUPU IZVAN HRVATSKE

Jučer je naš judo klub SANKAKU iz Belišća zabilježio prvi nastup na međunarodnom natjecanju izvan Hrvatske. Nastupili su u Sanskom Mostu, BIH, gdje je prisustvovalo preko 300 natjecatelja iz 30 klubova. Sankaku, Belišće i Hrvatsku predstavljalo je naših 8 boraca i kuću se vratili s čak 5 medalja.

Srebro u svojoj kategoriji, s tri pobjede i jednim porazom u finalu osvojila je Petra Klješčik.

Brončanu medalju osvojile su Fiona KlješčikDora PrebegLara Kalivoda i Asja Ištoković kojoj je ovo prvo natjecanje i odmah došla do odličja.

Ante Šilović je izgubio u borbi za brončanu medalju te zauzeo 5.mjesto.

Roko Šilović i Cristijano Mitrović ovog puta su ostali bez plasmana ali su bogatiji za jedno iskustvo.

Zadovoljni smo nastupom naših natjecatelja i da je sve prošlo u najboljem redu, od puta od samog natjecanja. Sve djevojčice koje smo vodili na ovo natjecanje su došle do odličja, za razliku od dječaka, što potvrđuje da je ovo jednako dobar i kvalitetan sport za oba spola iako je borilački sport.

Trudimo se da sve djeca dobiju priliku otići na svoje prvo natjecanje i pokažu šta su oni to učili i naučili. Svakako ćemo na idućem treningu proanalizirati borbe naših natjecatelja, vidjeti šta je dobro i pokušati ispraviti ono što ne valja. Želimo se zahvaliti i našim donatorima koji su nam pokrili troškove putovanja kao i Gradu Belišću na ustupljenom kombi vozilu.

Ovom prilikom, naša judo obitelj želi svima sretan i blagoslovljen Uskrs.