RUDEŠ-BELIŠĆE 68:72 (20:19,15:20,14:16,19:17)

Dva boda iz Zagreba noćas su donijeli naši momci i tako uzvratili zagrepčanima za poraz u prvom dijelu sezone. Iako su na put otišli bez kapetana Kristijana Pregleja, koji vuče ozljedu leđa, a i na samom putu dogodila se mala nesreća sa autobusom, koja je neodoljivo podsjetila na scenu iz filma Tko to tamo peva, no zahvaljujući vozaču i našim igračima kvar je otklonjen i put nastavljen.

Što se tiče same utakmice, domaćin je svoje vodstvo upisao samo na kraju prve četvrtine, iako je i to vodstvo bilo plod grešaka naše ekipe u zadnjim sekundama. Već u drugoj četvrtini naši su dečki uspostavili ravnotežu i vrlo brzo okrenuli prednost na svoju stranu, koja je mogla biti i uvjerljivija da nije bilo niza promašenih čistih zicera, koji su mogli rezultirati čak i dvoznamenkastom prednošću. Drugo poluvrijeme naša je ekipa otvorila vrlo dobro i sa nekoliko odličnih reakcija u obrani i napadu malo i povećala svoju prednost, premda se nikako nisu uspjeli značajnije rezultatski odvojiti. Izrazito loš postotak šuta domaće ekipe plod je i dobre obrane koju je igrala naša ekipa, no vidjelo se da domaći igrači teško pronalaze put do koša i bilo je jasno da uz samo malo koncentracije naša ekipa može sačuvati vodstvo. Preciznim izvođenjem slobodnih bacanja i sa nekoliko trica u zadnjim minutama, crveni su sačuvali prednost i obranili se u zadnjim napadima i pobjeda je osigurana. Veseli podatak da je naša ekipa na ovoj utakmici imala samo 13 izgubljenih lopti, te 46 skokova, a s obzirom na izostanak Kristijana Pregleja, rubrika skokovi time je još vrijednija jer su ostali igrači nadoknadili njegov izostanak.

Kod domaći najviše poena postigao je Torić 19, a Jurič i Štirjan dodali su po 13. Našu ekipu predvodili su Luka Šarić sa 18 i Marko Soldo 16, dok su Antonio Bičvić i Juraj Boras dodali svaki po 14 poena.

Slijedeću utakmicu naša ekipa igra u subotu u svojoj dvorani protiv ekipe Pule 1981, a biti će to prilika da im se uzvrati za neugodan poraz iz prvog dijela na njihovom terenu.

RUDEŠ: Radman 5, Buzjak, Jurič 13, Ćavar, Galić 7, Štirjan 13, Torić 19, Nakić-Vojnović 6, Dmitrović 2, Rossi, Nikić 3, Meštrović

BELIŠĆE: Cerjak 2, N.Gradinjan, Soldo 16, Vidaković, Bičvić 14, Markota, Nađ, Đolić 8, Šarić 18, Boras 14.