Roberta Arsenić predsjednica Kajak kluba Belišće

U subotu, 09. travnja 2022., u prostorijama Kajak kluba Belišće održana je Izborna skupština na kojoj je odabrano novo vodstvo kluba.

Nakon punih 24 godine i 6 predsjedničkih mandata Stjepana Krznarića u vodstvu Kajak kluba Belišće za novu predsjednicu Kajak kluba Belišće jednoglasno je izabrana Roberta Arsenić. Dopredsjednik je Ivan Ratkovčić, dok je za tajnika izabran Božidar Petranović. Kajak klub Belišće postoji od 1949. godine, a Roberta je prva žena u povijesti Kluba na funkciji predsjednika ovog prebogatog Kluba sjajnih rezultata. Robertu za Kajak klub Belišće veže prošlost, sadašnjost, a očito i budućnost. Svojedobno je ostvarila iznimne rezultate za Kajak Klub Belišće, dugi niz godina je članica Kluba, a danas u istom tom Klubu svoju karijeru gradi i njezin sin Filip. Roberta će u budućnosti, kako je navela, nastaviti ići naprijed, postizati ono najbolje za Klub i nastavak odličnih rezultata, kako bi svi zajedno osjećali zadovoljstvo i ponos što nose boje Kajak kluba Belišće.

Na kraju sjednice bivšem predsjedniku Stjepanu Krznariću novo vodstvo i treneri zahvalili su se za rad i sve što je učinio za Klub u vrijeme svojih predsjedničkih mandata, te su mu uručili cvijeće, sliku i Plaketu za poseban doprinos i zasluge u radu Kajak kluba Belišće. Valja istaknuti da je Stjepan član kluba od svoje 14-te godine, 49 godina, skoro pola stoljeća. Višestruki je osvajač naslova prvaka Jugoslavije i Hrvatske u kajaku i kanuu i član reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske od 1982. do 1987. U tom razdoblju Kajak klub Belišće osvojio je tri ekipna naslova prvaka Jugoslavije. Glavni trener Kluba je u razdoblju od 1982. do 2016. godine. Stjepan je bio sparing-partner Matiji Ljubeku, bio je trener Ivanu Šabjanu, svjetskom prvaku 1987. godine te osvajaču još dvije medalje sa svjetskih prvenstava. U reprezentaciji Hrvatske i Jugoslavije bio je trener i vođa ekipe na brojnim Svjetskim i Europskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, Univerzijadi u Zagrebu, Olimpijskim igrama 1988., 1992., 1996. i 2000. godine, te brojnim međunarodnim natjecanjima. Kao sudac Međunarodne kajakaške federacije u kajaku i kanuu sudio je na dva svjetska prvenstva i Mediteranskim igrama. Predsjednik Kajak kluba Belišće bio je od 1998. godine do danas – 24 godine.

Nova predsjednica Kajak kluba Belišće, Roberta Arsenić, istaknula je da će se nastaviti dalje naporno raditi na osiguravanju financijskih sredstava i stvaranju materijalnih pretpostavki za sportsko rekreativne aktivnosti u klubu. Na tom putu očekuje potporu Grada i Zajednice sportskih udruga grada Belišća. Ističe da, zajedno s Upravnim odborom i trenerima, ima puno planova i zadataka koje žele ostvariti u sljedeće četiri godine, te da vjeruje u svoj tim.

Plan rada za 2022. godinu sadrži, između ostalog, organizaciju stručnih seminara, tečajeva i osposobljavanja za postojeće i potencijalne nove trenere, nastavak ulaganja u sportsku opremu, objekte i sportske rekvizite, osiguranje sredstava za pripreme i natjecanja za vrhunski sport, osiguranje sredstava za optimalan broj nastupa na domaćim i međunarodnim natjecanjima za sve selekcije i osiguravati sve potrebne uvjete rada za Školu kajaka i proširenje njezine
baze. Osim toga nastaviti će se s posebnom pozornošću i na najviše mogućem nivou s organizacijom tradicionalnog Majskog turnira gradova. U planu su i ulaganja u proširenje teretane, nabavka čamca i motora za praćenje treninga na Dravi, nastavak inicijative za uređenje platoa ispod mosta, povezivanje i suradnja s domaćim i inozemnim klubovima, praćenje natječaja i mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova, rad na promidžbi Kluba, pronalaženje novih sponzora i donatora, osnivanje sekcije veterana u klubu, te kontinuirani rad na učlanjenju novih članova i jačanje Kluba.

Kajak klub Belišće s 27 svjetskih i olimpijskih odličja jedan je od najtrofejnijih klubova u povijesti hrvatskog sporta, a cilj je stvoriti uvjete za nastavak velikih postignuća. Zašto ne i onih najvećih!