PULA 1981-BELIŠĆE 96:71 (19:19, 23:26, 32:20, 22:10)

Naša je ekipa u Puli upisala, na kraju, dosta uvjerljiv poraz. Otputovali su crveni u Pulu sa 10 igrača, od kojih je jedan bio kadet, što dovoljno govori o zdravstvenom biltenu u ekipi. Kao i nekoliko utakmica do sada, naši su dečki odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, a sa neriješenim rezultatom 19:19 završila se prva četvrtina. Bolje otvaranje i bolja igra crvenih dovela ih je do +11 sredinom druge četvrtine, no sa nekoliko nepotrebno izgubljenih lopti vratili su domaćina u igru, iako se na poluvrijeme otišlo na kraju sa +3 za našu ekipu.

I umjesto da nastave sa takvim tempom i igrom, naši dečki ostali su “bez goriva” u drugom dijelu, dok je domaćin podigao agresivnost, kako u obrani tako i u napadu, a uz sve to sudački kriterij definitivno je bio na njihovoj strani, ovoga puta to se mora naglasiti. Ono što se domaćoj ekipi dozvolilo u obrani, našoj je ekipi bilo nedopustivo i kada vam domaći igrači kažu “Pa obrana se igra rukama”, onda vam sve bude jasno. Ili možda ne bude?! U takvom okruženju bolje se “prilagodila” domaća ekipa i vrlo brzo iskoristila nedostatak goriva u crvenim redovima i pobjegla na dvoznamenkastu prednost, koja je do kraja otišla na konačnih +21. Možda je to formula za našu ekipu u slijedećim utakmicama, iako je doza borbenosti i ovoga puta bila prisutna, no nedostajalo je svježine,a problem sa rotacijom više nema smisla niti ponavljati. Da ne ispadne da omalovažavamo protivnike i tražimo razloge poraza u sucima ili nekom trećem, naša je ekipa svjesna svojih problema i sigurno će u narednim utakmicama težiti ka ispravljanju tih nedostataka i povratku na pobjedničke staze. Antonio Bičvić bio je prvi strijelac naše ekipe sa 17 poena, dok su Marko Soldo i Kristijan Preglej dodali svaki sa po 16 poena. Juraj Boras dodao je 13 i imao odličnih 11 asistencija. Kod domaćina najviše poena postigao je Božić 28, Rakić je dodao 21, a Dasko i Đugum svaki po 14.
No, crveni uz sve to moraju prije svega poraditi sami na sebi. Prije svega u motivaciji za treningom, a samim time i u utakmici, prije svega oni mlađi članovi ekipe, koje se još uvijek čeka da se trgnu i kvalitetno priključe u igri. Bez pravih treninga nema niti pravih utakmica, a početni entuzijazam i volja u zadnje su vrijeme malo splasnuli, što je nedopustivo, prije svega zbog ljudi koji su omogućili da se ove kvalifikacije uopće igraju. Možda je to formula za našu ekipu u slijedećim utakmicama, iako je doza borbenosti i ovoga puta bila prisutna, no vremena za kukanje nema, jer već u četvrtak u Belišće stiže još jedan favorit ovih kvalifikacija, ekipa Jazina iz Zadra. Teško će se naši dečki “vaditi” protiv zadrana, ekipe se nekoliko igrača prvoligaške klase, no i jače ekipe ostale su praznih ruku u Belišću, tako da nas definitivno očekuje zanimljiva utakmica.
Kako smo rekli, zbog Uskrsa, ova će se utakmica odigrati ranije, točnije u četvrtak u 19 sati u našoj dvorani.

PULA: Sijamhodžić, Perdija, Čakalić, Bulešić 6, P.Grašo, Gržinić 9, A.Grašo 2, Božić 28, Ferenčić 2, Dasko 14, Rakić 21, Đugum 14
BELIŠĆE: Cerjak, Soldo 16, Vidaković 4, Bičvić 17, Markota 2, Nađ, Preglej 16, Šarić 7, Boras 13, Čužić.