PRVI NASTUP JUDO KLUBA SANKAKU IZ BELIŠĆA NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU

Na jučerašnjem međunarodnom judo natjecanju održanom u Čakovcu pod nazivom „Zrinski Open 2024“ svoj prvi nastup zabilježio je i naš judo klub Sankaku. Boje svoga Grada predstavljali su FIONA KLJEŠČIK, LARA KALIVODA, MATKO SKOKIĆ te CRISTIJANO MITROVIĆ.

Na natjecanju je nastupilo preko 600 natjecatelja, iz 60 klubova iz 11 europskih država ( Latvija, Rumunjska, Italija, Bugarska, Njemačka, Austrija, Mađarska, Slovenija, BIH, Srbija i Hrvatska).

S obzirom da klub postoji svega nepunih 4 mjeseca i da je ovo prvi nastup našeg kluba koji je uvjerljivo bio najmlađi na ovom natjecanju nismo prošli nezapaženo.

Fiona, Matko i Cristijano poraženi su u prvom kolu, dok je Lara u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu je izgubila borbu, te je kroz repasaž i pobjedom došla do borbe za brončanu medalju. Na žalost, borbu je izgubila te ostala bez odličja i zauzela visoko 5. mjesto.

Uz veliku dozu straha, treme i nervoze uopće ne sumnjamo da su naši judaši dali sve od sebe u tom trenutku i jako smo ponosni na njih.

Na treningu ćemo proanalizirati njihove borbe, vidjeti šta je bilo dobro a šta ne i u kojem dijelu se trebamo popraviti kako bi bili spremni za iduće međunarodno natjecanje koje će se održati za dva tjedna u Samoboru.

U Čakovcu su djeca ostala bez plasmana i njima najvažnije medalje, ali su se kući vratili s puno iskustva i želje da budu sve bolji i bolji.

predsjednik JK SANKAKU, Hrvoje Prevolšek