PRVENSTVO HRVATSKE U MALOM NOGOMETU (I.- II.)LIGA ZA GLUHE OSOBE

Belišće, europski grad sporta za 2017.godinu, u okviru proslave Dana grada, ugostio je u proteklih osam dana malonogometne ekipe osoba s invaliditetom-gluhe i još jednom se dokazao kao dobar domaćin i organizator sportskih manifestacije. Prvenstvo Hrvatske je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić zajedno s predsjednikom Zajednice športskih udruga grada Belišća Milanom Zamaklarom, koji su im poželjeli dobrodošlicu, uspješno sportsko nadmetanje i ugodan boravak u gradu Belišću.

Naime, dana 22.travnja 2017.godine u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića održano je Prvenstvo Hrvatske (II.liga) u malom nogometu za gluhe, na kojem su nastupale tri ekipe – MNK Zagreb II, MNK Nova Gradiška i MNK Belišće – Gat.

Nakon međusobno odigranih utakmica, MNK Belišće-Gat je ostvario dvije pobjede i plasirao se na Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu(I.lige) koje se također održalo u Belišću i to dana 29-30.04.2017.godine. Na održanom prvenstvu I.lige nastupilo je šest ekipa iz Rijeke, Splita, Varaždina, Zagreba, Osijeka i Belišća-Gata.

Nakon razigravanja po grupama, u polufinalu su se sastali Rijeka i Split, te Belišće i Zagreb. Dok je Rijeka s lakoćom izborila ulazak u finale prvenstva, Belišće je u dramatičnom završetku izvođenjem penala ostvarilo ulazak u finale prvenstva.
U nedjelju, 30.travnja 2017.godine u finalu, prvenstvo je osvojila ekipa Rijeke pobijedivši ekipu Belišće-Gat rezultatom 11:2. Ostale ekipe ostvarile su slijedeći plasman: treće mjesto-Zagreb, četvrto mjesto- Split, peto mjesto-Varaždin i šesto mjesto-Osijek.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Branko Kauzlarić se zahvalio domaćinima na odličnoj organizaciji turnira, ugodnom boravku i iznimnom zalaganju zamjenika gradonačelnika grada Belišća Domagoja Varžića i predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća Milana Zamaklara, koji su svojim radom i uloženom aktivnošću doprinjeli da se osobe s invaliditetom-gluhi u gradu Belišću osjećaju kao kod svoje kuće. Tom prilikom, u znak zahvalnosti za uloženi trud, grad Belišće i Zajednica dobili su plakete Hrvatskog športskog saveza gluhih.

Državno prvenstvo u malom nogometu za gluhe 1. Liga
BELIŠĆE, 29. i 30.04.2017.
Učesnici
1. MNK GALEB (Rijeka)
2. MNK BELIŠĆE kao prvak 2. lige
3. MNK MARJAN (Split)
4. MNK SILENT (Zagreb)
5. MNK GLUHI (Varaždin)
6. MNK SLAVONAC (Osijek)

Polufinale
17.00 1. (A skupina) Galeb (Rijeka) : 2. (B skupina) Silent /Zagreb) 8 : 7
17.50 1. (B skupina) MNK Belišće : 2. (A skupina) MNK Marjan (Split) 6 : 6
Penali 14 : 13
– za 5. – 6. mjesto MNK GLUHI (Varaždin) : MNK SLAVONAC (Osijek) 5 : 1
– za 3. – 4. mjesto MNK SILENT (Zagreb) : MNK MARJAN (Split) 8 : 5
– za 1. – 2. mjesto MNK GALEB (Rijeka) : MNK BELIŠĆE 11 : 2

TABLICA
1. MNK GALEB (Rijeka)
2. MNK BELIŠĆE
3. MNK SILENT (Zagreb)
4. MNK MARJAN (Split)
5. MNK GLUHI (Varaždin)
6. MNK SLAVONAC (Osijek)