PRVE MEĐUNARODNE MEDALJE ZA JUDO KLUB SANKAKU IZ BELIŠĆA

Na jučerašnjem međunarodnom judo natjecanju održanom u Samoboru, nastupio je i naš judo klub SANKAKU iz Belišća. U konkurenciji 529 natjecatelja iz 49 klubova iz 6 država ( Engleska, Slovačka, Bugarska, Slovenija, Mađarska i Hrvatska) Sankaku je nastupio sa 7 natjecatelja  i kući se vratili sa prvim međunarodnim medaljama, dva srebra i jednom brončanom medaljom.

Srebrnu medalju osvojili su Petra Klješčik i Kristijano Mitrović, dok je brončanu medalju osvojila Dora Prebeg.

Peto mjesto u svojoj kategoriji zauzeli su Fiona Klješčik i Ante Šilović, dok su ovaj put bez plasmana ostali Anton Dugalić i Roko Šilović.

Izjava predsjednika kluba Hrvoja Prevolšeka:

„Ovo je veliki uspjeh za jedan tako mali i mladi klub kao što smo mi. Jučer je prvi put nastupilo naših 4 natjecatelja koji treniraju svega mjesec i pol dana i veliki je uspjeh i hrabrost doći na jednu tako veliku smotru i odraditi svoje borbe. U klubu smo zadovoljni i ponosni na našu djecu što u najboljem svjetlu predstavljaju naš kraj. Mjerilo uspjeha nije uvijek zlatna medalja,  uspjeh je kad se tako mala djeca suoče sa svojim strahom, izađu iz svoje zone komfora i probijaju neke svoje granice , i to sve uz dužno poštovanje i skromnost te iskrenu sreću kad postignu uspjeh. Iduće međunarodno judo natjecanje je već 09.03. u Velikoj Gorici. „