PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH U SPORTU GRADA BELIŠĆA ZA 2019. GODINU

U petak, 24. siječnja, je u Centru kulture Sigmund Romberg održana proglašenja najuspješnijih u sportu grada Belišća u 2019. godini. Sve belišćanske sportaše i sportske djelatnike na samom je početku pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je istaknuo kako su, osim značajnih rezultata, prošlu godinu obilježile i proslave velikih obljetnica – 50 godina Odbojkaškog kluba Belišće, 70 godina Kajak kluba Belišće i 100 godina Nogometnog kluba Belišće.

-Svima njima želim posebno čestitati, ali čestitke idu i svima sportskim djelatnicima koji su utkali svoje slobodno vrijeme, svoje znanje kako bi ovi klubovi doživjeli ovako krasne godine neprekidnog djelovanja. Ovom svečanosti, ipak, najviše odajemo počast sportašima koji su se posebno iskazali u pojedinačnim i ekipnim sportovima, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Najboljom sportašicom u 2019. godini proglašena je Lana Loknar iz Odbojkaškog kluba Belišće, a najboljim sportašem Marko Jelkić iz Kajak kluba Belišće. Perspektivna mlada sportašica je odbojkašica Nikolina Filipović, a perspektivni mladi sportaši Bruno Mesić iz Kajak kluba Belišće te Fran Sinković, član Streljačkog društva Belišće, koje je proglašeno i najboljim sportskim kolektivom grada Belišća u 2019. godini. Nagradu i priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika dobio je Željko Živković iz Košarkaškog kluba Belišće, dok je Slobodan Soldo, član Hrvatskog planinarskog društva Belišće dobio plaketu za sportskog djelatnika prema odluci Športskog saveza Osječko – baranjske županije. On se, u ime svih laureata, zahvalio na nagradama i priznanjima.

O tome kakva je bila sportska 2019. godina, Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Belišća, kaže kako je bila izuzetno bogata sportskim događanjima, ali i rezultatima.

-Za to najveća zasluga ide našim sportašima. No, prije svega bih se zahvalio Gradu Belišću, na čelu s gradonačelnikom dr. Dinkom Burićem, njegovim suradnicima i svim članovima Gradskog vijeća, što su prepoznali sport kao brend našeg grada. Sportaši su to kroz svoje rezultate, posebno u 2019. godini na pravi način vratili, kaže Zamaklar.

U prigodnom programu, koji je osmislio Centar za kulturu Sigmund Romberg, sudjelovali su članovi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće sa solistima. Treba svakako spomenuti, da je uoči proglašenja najuspješnijih u sportu Grada Belišća u 2019. godini, u dvorani Centra za kulturu organizirano i zajedničko navijanje i gledanje polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva, u kojoj je, nakon dva produžetka, u utakmici dramatičnoj do zadnje sekunde, Hrvatska svladala Norvešku rezultatom 29:28.