Pripreme za veliko planinarsko druženje

BELIŠĆE Belišćanski planinari i 12 članova Planinarske sekcije mladih iz Srednje škole Valpovo radili su danas na uređenju staze belišćanskog podravskog pješačkog puta, kako bi sve bilo spremno za doček planinara i izletnika na velikom skupu koji će se održati 7. travnja kod Kajak kluba.

U jutarnjim satima, kada smo stigli do šume uznemirili smo nekoliko srna koje su pretrčavajući put nestale u šumi.

Na odmorištu kod Drave postavljani su novi stolovi i klupe. Stolovi i klupe su izradili volonteri planinari i članovi Sekcije mladih, a radove je osmislio i vodio dopredsjednik Društva i predsjednik Sekcije Zoran Marković. Potrebna financijska sredstva osigurao je Grad Belišće.

Radilo se s puno elana i u ugodnom raspoloženju. Jedna ekipa je skuhala grah i po završetku postavljanja klupa i stolova, u ovom lijepom ambijentu svi su se odmarali uz ukusan grah i osvježavajuće napitke. Prohladno jutro je prošlo u radu i nastupio je ugodan i topao dan. U šumi još ima visibaba i drugih proljetnica, a nabrekli pupovi na granama će ubrzo prolistati, pa će ovo idilično mjesto ponovno biti naša česta destinacija, kao i drugih ljubitelja prirode.

Zadovoljni učinjenim poslije 14 sati lagano šetajući se stižemo do svetišta Sv. Ane i nakon kraćeg odmora, vraćamo se kućama.