Pred novim izazovima

cetvorka_vU Sambo klubu Belišće ovih je dana sve u znaku priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u sambu za mlađe juniore i juniore što će se održati sljedećeg vikenda u Novom Sadu.

-Pripremamo dvojicu naših mladih perspektivnih natjecatelja, Branimira Kunčaka (18 godina) i Antonia Garašića (17 godina), kaže nam njihov trener Christian Uskoković, koji mnogo očekuje od ovih mladića. Natjecanje na kojem se očekuje oko 400 sudionika iz cijele Europe idealno je za nas, jer nam je blizu i možemo s velikim očekivanjima otići na provjeru naših mladih nada.

Branimir Kunčak učenik je 4. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, budući je grafički dizajner, a nakon dvije godine treniranja u Osijeku, došao je u Belišće i s velikim se entuzijazmom sprema za sraz s konkurencijom u kategoriji do 82 kilograma.

Antonio Garašić, mladi borac, koji je također došao trenirati u Belišće u želji da brže napreduje, polaznik je privatne škole Poetika, a u još je težoj konkurenciji natjecatelja iznad 87 kilograma, u apsolutnoj kategoriji.

-Konkurencija je na predstojećem natjecanju izuzetno jaka, jer je svim natjecateljima stalo da budu među trojicom najboljih, što jamči sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u latvijskoj prijestolnici, Rigi. Mladi su, treba im iskustva u takvim natjecanjima i dobra fizička pripremljenost, jer se sve borbe vode u jednom danu, pojašnjava Uskoković.

U društvu s mladim borcima trenira i Mario Gažić, Belišćanin koji se priprema za sudjelovanje na Europskom seniorskom prvenstvu što će se održati u Zagrebu sredinom svibnja. On se natječe u combat sambu u kategoriji do 74 kilograma u kojoj je najveća „gužva“. No, on je već iskusan borac s pedigreom državnog prvaka u prošloj godini i nositelja brončanog odličja s ovogodišnjeg državnog prvenstva. Nema sumnje da su dobro došla iskustva s domaćih borilišta, ali za ravnopravnu borbu s međunarodnom konkurencijom koja će se okupiti u Zagrebu treba dobro uprijeti na treninzima.

Naši se borci dobro pripremaju za predstojeća natjecanja, zadovoljan sam njihovim zalaganjem i vidim da im je stalo do međunarodne promocije, kaže trener Christian Uskoković. Imamo sreće da su predstojeća velika međunarodna natjecanja u blizini i moći ćemo pokriti troškove putovanja i boravka na njima. Nadamo se da će lokalna sredina i Savezi imati razumijevanja za naše borce i kad se takva natjecanja budu održavala u udaljenijim krajevima Europe i svijeta, zaključio je razgovor uvjeren u dobre rezultate.