PODRAVAC-BELIŠĆE 97:93 (24:26,22:17,27:25,24:25)

Još jedan “glupi” poraz doživjeli su naši košarkaši. Bila je ovo prilika da se nastavi niz pobjeda, nakon odlične utakmice protiv Verna prošlo kolo, no očito da crveni imaju problem kada trebaju dobiti utakmicu u kojoj su favoriti, a s obzirom na neke bitne izostanke kod domaćina, te određenu dozu samopouzdanja koju su stekli pobjedom prošlo kolo, to su i bili jučer. No, veliki broj izgubljenih lopti (22) ponovno su bili razlo…g poraza jučer u Virju. Nekoliko situacija u prvom poluvremenu u situacijama 3 na 1, 2 na 1, 3 na 2, naši dečki nisu iskoristili i bile su to poklon lopte domaćinu, koji je to sve uspješno pretvarao u poene. Rekli bismo da su crveni neke lopte doslovno dali u ruke domaćim igračima i to je sada već kronični problem ove ekipe, koji je eto već po tko zna koji puta koštao naše igrače poraza. Poraza koji se definitivno jučer trebao izbjeći.

Najveći problem našoj ekipi zadavao je domaći igrač Stefan Zadravec, koji se na kraju zaustavio na 36 poena i za kojeg naši igrači nisu imali riješenja. Gotovo čitavu utakmicu niti jedna ekipa nije se uspjela značajnije odvojiti, a vodstva su se izmjenjivala kao na traci. Tek u zadnjoj četvrtini domaći je uspio pobjeći na +12, a naša ekipa tada je promijenila obranu sa čovjeka na zonu i vrlo brzo se vratila u utakmicu. Domaći igrači nisu imali previše rješenja za zonsku obranu, dok su u napadu proradili Damir Markota i Domagoj Cerjak, koji su svojim tricama i poenima vratili našu ekipu u egal. Tricom Gorana Vidakovića naša je ekipa povela 88:87, no već u slijedećem napadu domaćin je postigao tricu za svoje vodstvo i tu kao da se raspala priča o eventualnoj pobjedi naše ekipe. Domaći su igrači bili precizni sa linije slobodnih bacanja, a uz to su i postigli neke nemoguće šuteve u zadnjim sekundama napada i pobjeda je na kraju pripala njima. Jedina lijepa vijest je da je svoj prvi nastup upisao David Đolić, koji se polako vraća u trenažni proces nakon nezgodne ozljede prsta, a koji će sigurno dati svoj doprinos u igri.

Stefan Zadravec sa svojih 36 poena bio je najbolji pojedinac susreta, drugi brat Julijan Zadravec dodao je 17 te Dejan Krajinović 16. Našu ekipu predvodio je Antonio Bičvić sa 20 poena, Damir Markota dodao je 15, Domagoj Cerjak i Juraj Boras postigli su svaki po 14, a Goran Vidaković 12.

Slijedeća utakmica za našu ekipu na rasporedu je već za dva dana, u subotu, kada u našu dvoranu dolazi ekipa Grafičara iz Ludbrega.

PODRAVAC: Ferenčević, S.Zadravec 36, J.Zadravec 17, Hrženjak 3, Balatinec, Kenđelić 3, Šestak 6, Križić, Baruškin 3, Cestar, Nikolić 13, Krajinović 16
BELIŠĆE: Cerjak 14, Soldo 5, Vidaković 12, Bičvić 20, Markota 15, Preglej 8, Funtak, Đolić, Šarić 5, Boras 14.