Početak Gradske kuglačke lige

Početak Gradske kuglačke lige 16.11.2015

U nedjelju, 15. studenog 2015. godine započela je 5. sezona GKL, a time je odigrano i 1. kolo. Ovogodišnju sezonu, kao i prve tri organizira KK Belišće uz pokroviteljstvo grada Belišća i Zajednice športskih udruga grada Belišća. U ligi se natječe 7 ekipa: Babuške, Gradska kavana Valpovo, No Name Belišće-Valpovo, PPK Bazinga, Star Trek, Umirovljenici Valpovo i Veterani Bel-a.

Sistem natjecanja i propozicije primjenjuju se prema službenom pravilniku HKS-a za kuglanje na 9 čunjeva, s razlikom što je natjecanje prilagođeno isključivo rekreativcima te se baca 60 umjesto 120 hitaca, a ekipa broji 4 natjecatelja sa isto toliko zamjena. Dozvoljene su muške, ženske i mješovite ekipe. S obzirom da ima 7 ekipa svaki tjedan je jedna slobodna, te ukupno ima 12 kola. Dvokružni liga sistem. Ekipa za pobjedu dobiva 2 boda prema čemu se utvrđuje i poredak. U slučaju jednakog broja bodova bolja je ekipa sa više ekipnih poena, potom set poena i ukupno srušenih čunjeva.

Također se vodi i statistika za najboljeg igraća i igračicu, a za konačni poredak potrebno je odigrati najmanje 70% utakmica (8,5). Tu se gleda prosjek svih odigranih utakmica. U slučaju jednakog prosjeka bolji je onaj tko ima bolje čišćenje, potom manje promašaja i na kraju najbolji pojedinačni rezultat.

Najbolje ekipe i pojedinci na kraju sezone nagradit će se prigodnim nagradama i medaljama.
Sve rezultate, statistiku, propozicije i ostale informacije za ligu možete pratiti putem web stranice www.gkl.belisce.eu

U 1. kolu GKL postignuti su sljedeći rezultati:

Babuške : Star Trek 4 : 2 (870 : 806)
Gradska kavana Valpovo : Veterani Bel-a 5 : 1 (945 : 916)
Umirovljenici Valpovo : PPK Bazinga 4 : 2 (967 : 924)
NO Name Belišće Valpovo slobodni

Najbolji pojedinac 1. kola dolazi iz PPK Bazinge, Zoran Ivanović sa 281 srušenih čunjeva, dok je najbolja ekipa Umirovljenici Valpovo sa 967 čunjeva. Veliki uspjeh ostvarile su Babuške i pobjedom u prvoj utakmici najavile da će cijela sezona biti neizvjesna i napeta.

1. Kolo – Rezultati
1. Kolo – Poredak

U drugom kolu sastaju se:

PPK Bazinga : No Name Belišće-Valpovo 22. 11. u 16:00 sati
Babuške : Gradska kavana Valpovo 22. 11. u 17:00 sati
Veterani Bel-a : Umirovljenici Valpovo 22. 11. u 18:00 sati
Star Trek slobodni

Voditelj Lige
Jasenko Kardum “Gašo”