Pobjeda odbojkašica i u 3.kolu

DSC_0135

Odbojkašice Belišća su u subotu na domaćem parketu u 3.kolu Druge hrvatske lige ostvarile i treću pobjedu i to protiv Posavine Brod iz Slavonskog Broda, rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 25:22; 25:17;16:25; 25:14.
U prva dva seta belišćanke su igrale zaista vrhunski, a njihovu igru krasila je sigurnost na prijemu servisa i u obrani, te raznovrsnost u napadu ,u kojem su dominirale srednji napadači, kapetanica Mija Puljek i Lidija Seder.
Nakon dva nula u setovima, kako to često bude u odbojkaškom sportu, dolazi do opuštanja domačih odbojkašica, koje u trećem setu rade niz neprisiljenih pogrešaka, što brođanke uspješno kažnjavaju i pobjeđuju u trećem setu uvjerljivo sa 25:16.
Ipak , u četvrtom setu trener Josip Kalem na poziciju tehničara vrača Ines Šoštarić, koja preciznim dizanjem vrlo dobro organizira sve napade belišćanki i na kraju uz uvjerljivi 4.set (25:14), domaće odbojkašice pobjeđuju 3:1, te tako i poslije trećeg kola drže prvu poziciju u 2.hrvatskoj ligi.
Najučinkovitija igračica na utakmici je Lana Seder sa 21. osvojenim bodom dok su još nastupile Mia Puljek 15, Lidija Seder 15, Nikolina Kujundžić 9, Dora Sobodić 5, Vlatka Jerbić 3, Ines Šoštarić 1, Marija Đurđević, Klara Iličić, Ina Kovać i Barbara Špoljarić.
U slijedećem kolu odbojkašice Belišća gostuju kod drugoplasiranog Vibrobetna u Vinkovcima, a utakmica se igra u 18 sati.
U nedjelju u 11 sati u Belišću počinje i prvo kolo mlađe kadetske lige, a belišćanke će odmjerit snage sa Agrotehnikom iz Osijeka i Bizovcem.