PLANINARI NA KRNDIJI I PAPUKU

10.6. sedam belišćanskih planinara su boravili na Krndiji. U organizaciji HPD „Krndija“ Našice organiziran je skup planinara „Antunovski piknik“ na izletištu Paulinovac. Svake godine se odazovemo na ovaj skup, kao i njihovi planinari na naš BPPP. Od ponuđene dvije staze naši planinari su išli na stazu do Bedemgrada i natrag. Vrlo lijepa i nezahtjevna staza. Nakon povratka sa staza kao i svaki put održano je ugodno planinarsko druženje uz roštilj i glazbu. Vrijeme je bilo ugodno i sunčano.
17. 6. – dogovorena su dva izleta-jedan opet na Krndiju, a drugi na Papuk.
Ovaj put smo na poziv našeg prijatelja planinara iz HPD „Sunovrat“ iz Đurđenovca pozvani na gljivarenje po Krndiji i ugodno druženje u njegovom vinogradu iznad Feričanaca. Grupa od trinaest planinara vozilima je stigla u jutarnjim satima na prelijepi vinogradski poroplanak iznad Feričanaca.
Nakon kraćeg druženja jedna grupa odlazi u šumu u potragu za gljivama- predvođeni domaćinima, a drugi ostaju i uživaju u šetnji prostranstvom vinograda i voćnjaka. U šumi je bilo dosta vlažno i premda nismo pronašli puno gljiva uživali smo više od četiri sata u hodanju uz veseli cvrkut ptica. Zahvalili smo se ljubaznim domaćinima i zadovoljni stigli kućama u kasnim poslijepodnevnim satima.
Jedna manja grupa-njih četvoro su planirali uspon na Ivačku glavu-najviši vrh Papuka. Radi vlage u šumi i na stazi odlučili su se za manje zahtjevnu stazu. Iz Velike su se preko Tauberovih stijena, Lapjaka uspeli na Mališćak. Imali su lijepo sunčano vrijeme i kao i uvijek s ove planine ode se s puno ugodnih dojmova, bez obzira koliko puta posjetili ista mjesta.
Sada nam predstoji kondicijska priprema za uspon na najviši vrh Hrvatske na Dinari 28. 6. Dok se jedna veća grupa priprema za izlet na Đerdap 6. 7.