Papuk trek & trail

U subotu je održano 7. Izdanje Papuk trekk & trail-a i ujedno 15. kolo Treking lige u organizacija SRK Baraber Extreme team iz Belišća. Start i ujedno i cilj utrke je bio u Velikoj. Sudionici su mogli birati između tri staze: Light od 8 kilometara, Active 18 kilometara i Challengera od 28 kilometara. Staze su vodile predivnim dijelovima Papuka, a oduševljenje se vidjelo na licima trkača po povratku u cilj. Da je ova utrka bila odlična pokazuje i brojka od 687 prijavljenih iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Najuspješniji natjecatelji su bili:

LIGHT kategorija (M)
1. Antonio Arbanas (Saucony Akademija Trčanja Slavonski Brod)
2. Marijan Cindrić (AK Noga Novska)
3. Luka Kovač (SRK Baraber)
LIGHT kategorija (Ž)
1. Laura Šoš (SRK Baraber)
2. Barbara Horvat (IND)
3. Kristina Princip (Saucony Akademija Trčanja Slavonski Brod)
ACTIVE kategorija (M)
1. Damir Kligl (SRK Baraber)
2. Krešimir Mrčela
3. Tomislav Marinović (Saucony Akademija Trčanja Slavonski Brod)
ACTIVE kategorija (Ž)
1. Vlasta Lončarić (SRK Baraber)
2. Lana Ostojić
3. Jelena Sekelj
CHALLENGER kategrija (M)
1. Daniel Krstulović Opara (HPD Mosor-Sikire)
2. Tihomir Kruc
3. Dino Dorčić (Cres)
CHALLENGER kategorija (Ž)
1. Jelena Brezak (Zagorje Adventure Team-AK Sljeme)
2. Paula Vrdoljak (AK Sljeme)
3. Petra Kulić

Na proglašenju najboljih iz svake kategorije je ujedno bilo i proglašenje najuspješnijih natjecatelja Treking lige. Možemo se pohvaliti kako je Damir Kligl popularno zvan „Zvijer s Papuka“ u kategoriji Active zauzeo 3. mjesto u ukupnom poretku Treking lige. Treba spomenuti i kako je direktor Treking lige Šimun Cimerman dodijelio Angelu Milišić-Zečeviću priznanje za poseban doprinos Treking ligi, trekingu i trail-u u 2017. godini. Doista možemo biti ponosni.
Završeno je još jedno izdanje Papuk trekk-a i trail-a i hvala svim sudionicima koji su nas posjetili i sudjelovali te svim sponzorima (Općina Velika, TZ Velika, Park prirode Papuk, Naturel, Kandit, Meggle, Ljekarne Filipović i putopiscu Hrvoju Juriću ) i svim volonterima bez kojih ovo ne bi bilo moguće izvesti.