Papuk Trek 2016.

papuktrekk004

U organizaciji Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme Team iz Belišća, u subotu, 26.11.2016. u Velikoj održano je šesto po redu izdanje treking utrke “Papuk Trek”. Budući da je utrka posljednje četiri godine uvrštena i u službeni kalendar hrvatske treking lige, ovogodišnje je izdanje ujedno predstavljalo i posljednje, četrnaesto kolo lige. Nakon Zagorja, Medvednice, Zrmanje, Istre, otoka Pašmana, Krka, Cresa, Raba, nezaobilaznog Velebita i Like, upravo Papuk Treku je ove godine pripala čast zaključiti bogatu treking sezonu. Zasluge idu prvenstveno organizatoru – belišćanskim Baraberima, koji su ponajviše zbog svog višegodišnjeg iskustva u trekingu uspjeli organizirati ovako veliku utrku. A utrka je uistinu bila velika, i to u svakom pogledu! Iako je na utrku bilo prijavljeno gotovo 400 trkača, teški vremenski uvjeti ipak su uzeli danak, tako da se na prijavama i samom startu utrke pojavilo 319 natjecatelja. Bez obzira na velik broj natjecatelja koji su odustali i prije samog starta, Baraberi nisu krili zadovoljstvo upravo zbog činjenice što je ovo najbrojnija utrka koju su ikada organizirali.
> Prostorije veličkog restorana Čiča Mata zaživile su u subotnjim ranojutarnjim satima. Trekeri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije okupili su se na prijavama i registracijama na tri ponuđene kategorije: Ultra (35 km), Challenger (25 km) i Active(12 km). Drugim riječima – svatko je mogao odabrati kategoriju sukladno svojim mogućnostima. Natjecatelji u Ultra kategoriji autobusom su prevezeni u Kutjevo, iz kojeg su startali u 9 sati. Natjecatelji u preostale dvije kategorije startali su u 10 sati iz Velike. Ni temperatura oko nule ni blato ni magla nisu omeli natjecatelje u upuštanju u jednu pravu jesensku avanturu. Vinarija Krauthaker u Kutjevu, kutjevački ribnjak, izvori i potoci na obroncima Papuka samo su neke od kontrolnih točaka koje su natjecatelji morali obići redom, i to u što kraćem roku. Uz ovako teške vremenske uvjete slobodno možemo reći da su na neki način pobjednici zapravo svi koji su završili utrku, tj. prošli sve kontrolne točke u regularnom vremenu. Ipak, moramo navesti pobjednike u svim kategorijama:

ULTRA M

1. Sanjin Vučan (3h53m49s)
2. Daniel Krstulović Opara (3h54m46s)
3. Vedran Rožić (3h57m13s)

ULTRA Ž
1. Mirela Kristek (4h38m39s)
2. Zvonimira Milevčić (4h41m22s)
3. Sanja Mladenović (4h49m30s)

CHALLENGER M

1. Tomislav Barkić (2h10m11s)
2. Krešimir Žagar (2h12m04s)
3. Vladimir Šimović (2h18m58s)

CHALLENGER Ž

1. Ivana Ivandija (2h59m47s)
2. Ana Ježovita 3h01m20s)
3. Dorina Crnčan (3h05m29s)

ACTIVE M

1. Dinko Čulig (1h17m34s)
2. Tomislav Marinović (1h17m55s)
3. Luka Ivković (1h1805s)

ACTIVE Ž

1. Maja Marukić (1h18m34s)
2. Petra Kulić (1h27m20s)
3. Lana Ostojić (1h33m41s)

Raduje nas podatak da od osamnaest podijeljenih medalja dvije ostaju u rukama članova kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme Tema iz Belišća! Mirela Kristek pobjednica je Ultra kategorije, dok je Krešimir Žagar osvojio drugo mjesto u Challenger kategoriji, zaostavši za pobjednikom manje od dvije minute. Velik broj ostalih članova Kluba sudjelovao je na utrci: Damir Kligl, Roberto Bašić, Mijo Benković, Zoran Andračić, Antonio Dujmović, Goran Đurđević, Velimir Rupčić, Martina Maloča, Siniša Jonjić, Miran Goričanec, Saša Glagolić, Nikola Biter, Damir Nenadić, Robert Šeda, Josip Đakovac, Ivan Đakovac, Tanja Čučković, Anka Čizman, Iva Đakovac i Mirela Đakovac. Čestitamo svima na završenoj utrci!

Davor Novaković
Baraber Extreme Team Belišće