Osvrt na turnir

image2

Mlađi kadeti pod ravnanjem trenera Maria Koprivnjaka imali su uspješan nastup na netom završenoj poluzavršnici prvenstva Hrvatske, skupine A. Veliki je to uspjeh za klub, jer posljednji takav nastup zabilježen je prije 10 godina.

Pred dečke nije stavljen nikakav imperativ u rezultatskom smislu, cilj je bio da se dečki pokažu u što boljem svijetlu, a bilo je sigurno da rezultat neće izostati. Tako su već u prvom nastupu upisali pobjedu i to sa uvjerljivih +21 protiv Mladosti iz Zagreba. Drugo kolo donijelo je susret sa jednom od najboljih ekipa u ovoj generaciji Cedevitom i upisan je poraz 44:100, a u trećem kolu od njih bolji su bili Splićani 49:76. Tada je bilo jasno da će u zadnjem kolu biti potrebna samo pobjeda da bi se uhvatilo odlično treće mjesto. Dečki su, zajedno sa trenerom, dali sto posto svojih mogućnost i u izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici uhvatili pobjedu 75:67 i tako zauzeli treće mjesto skupine A. Odličan je to uspjeh s obzirom da su ispred njih samo KK Cedevita, KK Split, KK Cibona i KK FSV Rijeka koji će odigrati završni turnir i odlučiti o prvaku Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta. MVP turnira je igrač Belišća Bruno Funtak sa ukupno u sve četiri utakmice : 119 koševa, 65 skokova, 16 osvojenih lopti i 20 blokada. Odlične su to brojke za tako mladog igrača, pogotovo kada se uzme u obzir da je Bruno sve četiri utakmice odigrao punu minutažu i umor je svakim danom bio sve izraženiji, no on je, kao i ostatak ekipe, i zadnji atom snage ugradio u ovaj odličan uspjeh.

image1

Čestitke svim dečkima na borbenosti i dobrim igrama u nadi da ćemo ih vidjeti na još nekom PH u budućnosti.

Za KK Belišće, koje su sa klupe vodili Mario Koprivnjak i Kristijan Preglej,su nastupali:

David Budić, Stjepan Polanc, Petar Rosić, Dorian Vicić, Alen Branković, Borna Krišković, Nikola Mikulić, Bruno Funtak, Nikola Maravić, Fran Maravić, Antun Korpar, Toni Šimić.