OK Belišće- OK Đakovo 0:3 (17:25; 24:26; 16:26)

Nastavljeno je prvenstvo u 1.B Nacionalnoj odbojkaškoj ligi, a odbojkašice Belišća ugostile su lidera prvenstva, dosad neporaženi OK Đakovo. Iako su gošće iz Đakova slovile za izrazitog favorita, domaće su mogle i do iznenađenja, samo da su uspjele osvojit gotovo dobiveni drugi set. Naime, tijekom cijele utakmice mlade Belišćanke su uspješno parirale iskusnijim Đakovčankama, donedavno 1.A ligašicama, a u drugom setu su dosta nesretno i nespretno prokockale i vodstvo od 24:19. Ono što se činilo nemogućim, ipak se na žalost domaćih odbojkašica i dogodilo, a takvi preokreti se vrlo često događaju u ovom sve atraktivnijem sportu. U trećem setu igralo se ravnopravno sve do petnaestog poena, kada se gošće odvajaju i privode utakmicu kraju. Ostaje dojam da se moglo napravit više u ovoj utakmici, ali i da mlade Belišćanke, iako im je ovo prva prvoligaška sezona, znaju igrat kvalitetno i atraktivno, te zasluženo nastupaju u ovom rangu natjecanja.

Posebno dobru igru pružile su najbolja sportašica u gradu Belišće za 2016. godinu Nikolina Kujundžić, te perspektivna mlada sportašica Lana Seder, a dobrom igrom nisu zaostajale ni kapetanica Mia Puljek, kao i mlada nada belišćanske odbojke, četrnaestogodišnja Sara Blažević.

Jedna od najuspješnijih godina u bogatoj povijesti OK Belišća je iza nas, a vrijeme koje dolazi bit će veliko iskušenje za igračice, upravu i sve članove, jer teško će biti ponoviti 2016.

Međutim, odlični rezultati najmlađih kategorija već na početku 2017. godine, potvrda su i najava da za budućnost ovog sportskog kolektiva ne treba brinuti.