ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA

Sinoć je održana redovna Skupština Zajednice športskih udruga grada Belišća. Pod predsjedanjem predsjednika ZŠU-a Milana Zamaklara usvojene su izmjene i dopune financijskog plana za godinu na izmaku, utvrđen je program javnih potreba u sportu Grada Belišća tu usvojen financijski plan za sljedeću godinu.

U godini na izmaku Zajednica je raspolagala s više od dva milijuna kuna, a najviše iz proračuna Grada Belišća – 2.112.500,00 kuna.

Najveći dio tog iznosa dotiran je udrugama, prema ugovoru – 1.503.200,00, a značajniji su iznosi usmjereni na donacije udrugama za manifestacije, liječničke preglede, sportske stipendije, školovanje i usavršavanje trenera te sudjelovanje u projektima HOO.

U 2017. godini Zajednica športskih udruga grada Belišća raspolagat će s gotovo 2 milijuna kuna. Za sljedeću godinu, u gradskom proračunu planirano je i dodatnih 306.000 kuna za manifestacije u sklopu obilježavanja titule Belišće – Europski grad sporta 2017.

Odlukom Skupštine Zajednica sada ima 32 članice, jer je u članstvo primljen POWERLIFTING KLUB „BELIŠĆE“- Udruga za vježbanje u teretanama i radu s utezima, na sportskoj i rekreativnoj razini. Predsjednik udruge je Ivan Schoblocher.