ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA BELIŠĆA

Sinoć je održana redovna i izborna skupština Zajednice športskih udruga grada Belišća.
Sve sudionike i goste, među kojima je bio nazočan i Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća,pozdravio je predsjedavajući skupštinom Milan Zamaklar, koji je nakon izbora radnih tijela skupštine podnio financijsko izvješće i izvješće o radu zajednice u protekloj godini.
Podnoseći financijsko izvješće, Milan Zamaklar je naglasio da je Zajednica u prošloj godini raspolagala s 2.094.636,98 kune, a najvećim se dijelom financirala sredstvima predviđenim Javnim potrebama za sport iz proračuna grada Belišća. Grad Belišće je u 2017. godini izdvojio u tu svrhu iznos od 1.933.500,00 kuna. Zajednica športskih udruga grada Belišća dobivenim i ostvarenim sredstvima mogla je kroz vlastite programe osigurati još kvalitetniji rad i djelovanje sportskih udruga, članova Zajednice. Ravnomjerno i utemeljeno na donijetim pravilnicima, izvršena je raspodjela financijskih sredstava u 2017. godini što je omogućilo udrugama ostvarivanje izvanrednih sportskih rezultata čime se opravdalo dobivanja titule Europskog grada sporta za 2017.godinu.
Značajan rezultatski napredak u 2017. godini ostvarile su gotove sve članice Zajednice. Tako su Udruge u grad Belišće donijele titule ekipnih prvaka Hrvatske u streljaštvu i sambu, državnih doprvaka u kajaku. Šahovski, odbojkaški, košarkaški, ribički i boćarski klub ostvarili su visoke plasmane u ligaškom takmičenju, a košarkaški klub bio je sudionik kvalifikacijske lige za popunu Premijer lige gdje je zauzeo odlično 4.mjesto.
Kuglači KK Belišća vratili su se u II. ligu, dok je Malonogometni klub Belišće ( sportaši sa invaliditetom-gluhi) osvajanjem 2. mjesta u I. malonogometnoj ligi za gluhe potvrdio da se u Zajednici vodi briga i za sportaše sa invaliditetom. Kvalitetan i ustrajan rad u klubovima rezultirao je nizom iznimnih rezultata pojedinaca, i to: prvaci Hrvatske, ne samo u kajaku, nego i u šahu, sambu, streljaštvu, poweliftingu, što su zaista značajni i hvale vrijedni rezultati. Godina grada sporta donijela je ponovo posebnu pozornost programima sporta djece i mladeži, pa je Zajednica organizirala i Olimpijski festival dječijih vrtića na kojem su djeca svojim zalaganjem pokazali da se na njih u budućnosti može ozbiljno računati. Provedena je obuka neplivača s rekordnim brojem polaznika. Značajan doprinos Zajednica je dala tijekom prošle godine u sportsku rekreaciju što dokazuje veliki broj sudionika – rekreativaca na Belišćanskom Ceneru, sada već tradicionalnoj utrci kružnih tokova i Jesenjoj Biciklijadi.
Nakon jednoglasnog usvajanja financijskog izvješća i izvješća o radu Zajednice športskih udruga grada Belišća za 2017. godinu na skupštini su usvojene prve izmjene i dopune Financijskog plana za 2018. godinu. Usvojenim izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2018. godinu planirani ukupni prihodi i rashodi u 2018. godini iznose 2.100.458,95 kuna.
U nastavku održana je i izborna skupština na kojoj je dosadašnji predsjednik Milan Zamaklar dobio jednoglasnu podršku skupštine da s izabranim dopredsjednicima Monikom Jurkin, predstavnicom Grada, Zoranom Uranjekom iz Košarkaškog kluba „Belišće“ i Stjepanom Krznarićem iz Kajak klub „Belišće” te članovima IO Sandrom Funtak – Rukometni klub „Belišće”, Ivanom Jurkovićem – NK „Belišće”, Josipom Kalemom – Odbojkaški klub „Belišće” , Angelom Milišić-Zečević – Sportsko rekreativni klub „Baraber extreme team”, Nikolom Vorih, NK Croatia” Veliškovci, Sašom Brezovec – Streljačko društvo „Belišće” i Vladom Mađarić-Lovačko društvo „Vepar” voditi Zajednicu športskih udruga grada Belišća i naredne četiri godine.
Željko Čorba, Anto Barić, Vedrana Kopić, Slaven Vučković i Zdenko Kovač izabrani su za članove Nadzornog Odbora.
Na skupštini je usvojen i Plan rada za tekuću godinu u kojem je osnovni cilj, pored raznih programa za udruge članice Zajednice omogućeno i besplatno vođenje knjigovodstveno-računovodstvenih poslova u Zajednici, besplatni liječnički pregledi za sve sportaše, sufinanciranje školovanja i usavršavanja trenera i dr. Takvim aktivnostima kroz stalna ulaganja i usavršavanja u razvoju programa i poticanju na nove projekte, Zajednica bi opravdala temeljne ciljeve svoga djelovanja, a to su: briga o razvoju i promicanju sporta na području grada Belišća, o razvoju sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i invalidnih osoba, poticanje vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih postignuća.
Rezultati i aktivnosti Zajednice i njenih članica trebali bi doprinijeti da grad Belišće, zajedno sa svojim prijateljskim gradovima i općinama Valpovo, Bizovac i Petrijevci s hrvatske strane te Šiklošem i Harkanjem s mađarske strane, opravdaju titulu Europske regije sporta Slavonija & Baranya za 2018.godinu.
Na kraju skupštine ZŠU prigodnim se rječima u ime grada Belišća obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić koji je pohvalio dosadašnji rad tijela Zajednice te im uputio riječi podrške za daljnji rad i razvoj sporta u Belišću.