Održan prvi „Belišćanski cener“

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, Klub pustolovnih sportova “Baraber Extreme Team” iz Belišća u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Belišća, Savjetom mladih grada Belišća i Centrom mladih Belišće, organizirali su danas revijalnu utrku “Belišćanski cener”.

Utrka je bila organizirana povodom završetka radova na izgradnji kružnih tokova i pješačko-biciklističke staze do mosta na rijeci Dravi, te spomenika Hrvatskim braniteljima u Baranji.

Utrka je izazvala veliku pozornost među sportašima pa se prijavilo dvadesetdvoje natjecatelja za trku od 10 kilometara i 14 za kraću stazu.
Start utrke je bio kod Kajak kluba u Belišću, zatim pješačko-biciklističkom stazom do kružnog toka kod Stanice za tehnički pregled, te Gradske uprave (za 5 km povratak istom tom stazom do Kajak kluba u Belišću), nastavljala se dalje do i preko mosta na rijeci Dravi do spomenika Hrvatskim braniteljima u Baranji i zatim je povratak istom tom stazom do Kajak kluba u Belišću.
Sve sudionike i organizatore utrke prije starta pozdravio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, zahvalio im na sudjelovanju i poželio uspjeh u natjecanju.

U utrci na pet kilometara, u konkurenciji žena do 30 godina, pobijedila je Mateja Vešligaj, a druga je bila Maja Borić.

Među ženama iznad 30 godina prva je bila Ana Kaptalan, a druga Andreja Rakipović.

Među muškarcima ispod 30 godina pobjednik je bio Branimir Ljutka, drugi je bio Fran Markota, a treći Ivan Bančić.

Među muškarcima iznad 30 godina pobjednik je Danijel Srb, drugi Matko Medved, a treći Milan Zamaklar.

Na deset kilometara u konkurenciji žena ispod 30 godina, pobjednica je Helena Vonić, među ženama iznad 30 godina pobjednica je Snježana Srb, a druga je bila Sanja Petlić,

U konkurenciji muških do 30 godina pobjednik je bio Ivan Ilija, drugi Alen Imširović, a treeći Domagoj Šeremet.

Među starijima muškarcima pobjednik je bio Branimir Morman, drugi Igor Mogoroš i treći Tomislav Radović.

Svi su oni nagrađeni medaljama, kao i najmlađi natjecatelj Luka Rakipović i najstariji Pavo Ištoković. Organizatori utrke Belišćanski cener, KPS “Baraber Extreme Team”, ZŠU grada Belišća i Savjet mladih, ovim putem se zahvaljuje svim volonterima Savjeta mladih i Centra mladih Belišća, kao i sponzorima Marketu Žužić i Kombel d.oo. Belišće.

Sudeći prema zainteresiranosti i broju sudionika, trka će postati tradicionalnom i bit će uvrštena u službeni natjecateljski kalendar.