Održan malonogometni veteranski turnir

Sportsko prijateljstvo dugo tri i pol desetljeća nastavilo se i ove, 36. godine, kada su u još jedan zimski posjet Belišću došli nogometaši iz Benkovca, a razlog je, kao i toliko puta ranije, tradicionalni veteranski malonogometni turnir i to na početku godine u kojoj Belišće s ponosom nosi titulu Europskog grada sporta 2017. No, nisu Benkovčani bili jedini gosti s mora – belišćanski nogometaši sportsko prijateljstvo unatrag 15-ak godina njeguju i s Primorcem iz Stobreča.

Organizator turnira je bio Nogometni klub Belišće pod pokroviteljstvom Grada Belišća i Zajednice športskih udruga Grada Belišća, turnir je bio pozivnog karaktera, a održao se 7. siječnja 2017. godine u nastavno – športskoj dvorani u Belišću. Sudjelovale su veteranske ekipe NK Belišća, Policijske postaje Belišće, NK Velebita iz Benkovca i NK Primorca iz Stobreča.

Iako rezultati malonogometnih utakmica nisu bili najbitniji u ovom sportskom druženju, treba spomenuti da su posljednja dva mjesta podijelili naši Belišćani – četvrti su bili veterani PP Belišće, a treći veterani NK Belišće. Finalni dvoboj su odigrali majstori s mora – Velebit i Primorac – dva rivala iz Benkovca i Stobreča, a iako su Stobrečani uvjerljivo vodili do polovice drugog poluvremena, Bekovčanima je nedostajala svega koja minuta da izjednače rezultat na samom kraju utakmice. Ipak, pobjeda rezultatom 6:5 pripala je veteranima Primorca iz Stobreča.

„Treće poluvrijeme“, kako ga nazivaju svi nogometni veterani, odigralo se u prostorijama NK Podravca u Bistrincima, gdje su dodijeljene nagrade, koje je uručio zamjenik gradonačelnika Belišća, Domagoj Varžić. Najboljim golmanom je proglašen Denis Kovačević iz Stobreča, najbolji strijelac je bio naš domaći veteran iz NK Belišća Ivica Vidaković, a nagrada za najboljeg igrača je dodijeljena Stobrečaninu Slavku Feriću. Naravno, bili su tu i pokali za najuspješnije ekipe veteranskog malonogometnog turnira. Sportsko druženje je potom nastavljeno uz večeru i tamburaše.

Cjelokupnu ideju veteranskog druženja i sportskog natjecanja pohvalili su i zamjenik gradonačelnika grada Benkovca te predsjednik NK Velebit Svemir Vrsaljko, kao i Zvonko Ljutić, član Uprave istoimenog kluba, s kojima sam se u program Gradskog radija Belišće javila na početku turnira. Uživo sam se javila i uoči dodjele nagrada. Tada sam razgovarala s Valentinom Roglićem, trenerom pobjedničke veteranske ekipe NK Primorac Stobreč te našim zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem.

U svakom slučaju, bilo je to još jedno sportsko druženje, koje u sebi sadržava samu bit sporta – nadmetanje, ali i veliko prijateljstvo koje će se zasigurno nastaviti u mnogim godinama koje dolaze.

Tekst i foto: Monika Đogaš (GRB)