Održan drugi „BELIŠĆANSKI CENER“

Na drugom „ BELIŠĆANSKOM CENERU“ koji se održao 17.09.2016., u sklopu Europskog tjedna sporta, sudjelovalo je 119 trkača iz susjednih gradova i općina pa čak i iz Bosanskog Broda, što ovogodišnjem „Ceneru“ daje i međunarodni značaj. Utrka je izazvala veliku pozornost među sportašima i rekreativcima, o čemu govori broj prijavljenih igrača, od čega se prijavilo 33 natjecatelja za utrku od 2,5 km, 36 natjecatelja za utrku od 5km i 50 natjecatelja za utrku od 10 kilometara. Start utrke za sve kategorije je već „prepoznatljiv“ Kajak kluba u Belišću. Utrka se zatim odvijala novom pješačko-biciklističkom stazom sve do skretanja za ulicu M. Gupca(Ličku) i povratak do Kajak kluba. Tu je utrka završavala za sudionike utrke na 2,5 km.

Sudionici utrke na 5 i 10 km su nastavili svoju utrku kroz kružni tok pored Stanice za tehnički pregled, zgrade Gradske uprave, gdje je uslijedio povratak, i to za utrku na 5 km su se sudionici okretali na mostu na rijeci Dravi i vraćali do Kajak kluba , a sudionici utrke na 10 km su trčali do spomenika Hrvatskim braniteljima u Baranji, i zatim istim putem vraćali do Kajak kluba u Belišću. U idealnim vremenskim uvjetima, svi sudionici ove rekreativne utrke uspješno su pretrčali svoje dionice za što su prolaskom kroz cilj nagrađeni od strane organizatora utrke zahvalnicama, te sportskim napicima i voćem.

Najuspješniji su se ipak okitili i medaljama, koje im je uručio predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar, i koji se ujedno u ime organizatora zahvalio svim nazočnima na sudjelovanju i podršci u realizaciji ovako masovne utrke.

Kako se ne bi zaboravili i oni najuspješniji, važno je istaknuti i njihove rezultate:

U utrci na 2,5 kilometara, u konkurenciji žena do 30 godina, pobijedila je Katarina Belić,dok je druga bila Jelena Matić, a treća Ivana Drgalić. Kod žena iznad 30 godina, prva je bila Brigita Rakmić, druga Ana Srakić, a treća Monika Markota. Među muškarcima ispod 30 godina, pobjednik je bio Izak Poljak, drugi Stjepan Poljak, dok je treći Filip Sučić. Među muškarcima iznad 30 godina pobjednik je Goran Posavac, drugi Darko Majdenić.

U utrci na 5 kilometara, u konkurenciji žena do 30 godina, pobijedila je Lucija Šimić, jedina natjecateljica u toj konkurenciji. Među ženama iznad 30 godina prva je bila Brigita Čepo, druga Ksenija Balatinac, a treća Anita Pavin. Među muškarcima ispod 30 godina pobjednik je bio Branimir Ljutak, drugi je bio Marko Lastrić, a treći Ivan Brkić. Među muškarcima iznad 30 godina pobjednik je Mario Rakmić, drugi Darko Smrčak, a treći Andrej Stipetić. Na 10 kilometara, u konkurenciji žena ispod 30 godina, pobjednica je Dunja Straka,druga je Helena Vonić, a treća Leonarda Nago. Među ženama iznad 30 godina pobjednica je Mirela Iža, druga je bila Nataša Holjevac, a treća Sanja Petlić. U konkurenciji muških do 30 godina pobjednik je bio Alen Imširović, drugi Dejan Aman a treći Vinko Grbeša. Među starijima muškarcima, pobjednik je bio Davor Blažević , drugi Krešimir Žagar i treći Dalibor Jovičić.

Sudeći prema zainteresiranosti i broju sudionika ovogodišnje utrke, organizatori s velikim optimizmom najavljuju treći Belišćanski cener, u godini u kojoj će grad Belišće ponijeti laskavu titulu „Europskog grada sporta“. U nadi da će se želje i ostvariti do 2017.godine i trećeg Belišćanskog cenera KPS “Baraber Extreme Team” i ZŠU grada Belišća, još se jednom zahvaljuje svim volonterima Savjeta mladih i Centra mladih Belišća kao i tiskari Slog Belišće te svim sudionicima koji su doprinijeli da priča o gradu na Dravi sa prelijepim kružnim tokovima i njegovim sportašima živi i dalje…Do slijedećeg viđenja.