ODRŽAN 47. MAJSKI TURNIR GRADOVA NA STAROJ DRAVI

Kajak klub Belišće i ove godine u sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća organizirao je tradicionalnu 47. međunarodnu regatu, poznatiju kao „Majski turnir gradova“.
47. Majski turnir gradova bio je odlično posjećen od strane građana, roditelja, ali i gostiju. Kajakaše i kanuiste na samom početku pozdravio je i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić koji je poželio dobrodošlicu svim sportašicama i sportašima te uvaženim gostima. Među uzvanicima bili su i predsjednik zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, izaslanik župana Osječko baranjske županije Dubravko Ižaković glavni tajnik Športske zajednice Osječko baranjske županije, Emil Pravdić predsjednik Saveza sportske rekreacije OBŽ, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza Branko Lovrić koji je ujedno i glavni tajnik Europskog kajakaškog udruženja te predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković.
Na Staroj Dravi i ove godine veslali su ponajbolji kajakaši i kanuisti, članovi 10 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su samo natjecanje podignuli na još višu ljestvicu.
Belišćanski kajakaši i kanuisti ostvarili su odlične rezultate i okrunili se s 13 medalja.
Treba svakako istaknuti one najmlađe članove Kajak kluba Belišće koji su na ovoj regati ostvarili zavidne rezultate i pokazali da su spremni za kupove RH koji slijede.

U disciplini MK1 na 500 metara škola kajaka dječaci Leon Potočki zauzeo je drugo mjesto, dok je odmah iza njega treće mjesto zauzeo Ian Andraković.
Škola kajaka djevojčice MK1 na 500 metara Mia Stojaković osvojila je broncu. U kategoriji Mlađi kadeti MK2 na 500 metara Dino Zanoški i Filip Petranović na cilj su stigli treći.
U MK2 na 500 metara mlađe kadetkinje ispred Kajak kluba Belišće veslale su Paula Savić i Mia Stojaković te su utrku završile druge osvojivši srebrne medalje.
Rezultati ovih najmlađih članova kluba dokaz su kako se rad i trud isplati i koliko konstantno napreduju. Nije ovo dokaz samo njihovog truda već i njihovih trenera Tee Galić i Ivana Oreškovića, koji ih unatoč pretrpanom rasporedu i poslovnim obavezama, redovito treniraju i ulažu svoje znanje u mlade nade kako bi i oni nastavili uspjehe Kajak kluba Belišće i u budućnosti. Kajak klub Belišće najtrofejniji je kajakaški klub u Hrvatskoj, a mnoga odličja osvojili su upravo sadašnji treneri kluba.
Odlični rezultati nisu izostali niti kod onih starijih i iskusnijih članova belišćanskog kluba koji su pravi primjer ovim mališanima. Kod seniora u C1 na 200 metara naš reprezentativac Marko Jelkić okitio se zlatom. Marko Jelkić veslao je i Memorijalnu utrku Matija Ljubek u C1 na 500 metara seniori te je osvojio drugo mjesto. U kategoriji seniori u C2 na 200 metara Marko Jelkić i Ivan Orešković u cilj su uveslali prvi te odnijeli zlatne medalje, dok su se srebrnim medaljama u istoj utrci okitili Emanuel Horvatiček i Goran Posavac.
Program 47. MTG na Staroj Dravi vodio je član upravnog odbora Mato Jerkić, a regati su prisustvovali kao domaćini, predsjednik Stjepan Krznarić i tajnica Maja Bratuševac.
Regatu je zatvorio predsjednik zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, koji je biranim riječima zahvalio svim sudionicima 47. Majskog turnira gradova, uvaženim gostima na dolasku i nadasve domaćinima na odličnoj organizaciji regate, kao i Baraberima na osiguranju svih natjecatelja na vodi. Kajakšicama, kajakašima i kanuistima zaželio je puno sportskih uspjeha u 2018. godini te da se sljedeće godine ponovo nađemo u još većem broju na 48. Majskom turniru gradova, kada Kajak klub Belišće obilježava 70. obljetnicu od osnutka kluba.