ODLIČAN START JUNIORKI OK BELIŠĆA

Na prvom turniru Prvenstva Slavonije i Baranje za juniorke u grupi A, odigranom u subotu u Belišću, plasman u drugi krug među osam najboljih ostvarile su odbojkašice Belišća i Osijeka. U prvoj utakmici crvene su deklasirale ekipu iz Požege rezultatom 2:0, a rezultat po setovima 25:16 i 25:5 najbolje pokazuje koliko su mlade Belišćanke bile uvjerljive. Ništa bolje nisu se provele ni odbojkašice Slavonskog Broda, koje su u drugoj utakmici u dva seta osvojile tek 24 poena u odnosu na belišćanskih 50. Nakon što su i Osiječanke upisale dvije pobjede protiv istih ekipa, uslijedila je prava odbojkaška poslastica, u kojoj su uživali svi gledatelji, koji su dobrano ispunili Belišćansku dvoranu.

Iako su gošće slovile za izrazitog favorita, agresivnom igrom na servisima i u fazi napada, te uz glasnu podršku domaćih navijača crvene osvajaju prvi set 26:24. I u drugi set Belišćanke ulaze istim tempom sve do rezultata 15:15, ali onda dolazi do nekoliko nespretnih i nesretnih poteza, koji odnose set na stranu protivnica. I u odlučujućem trećem setu domaće su nanizale sedam promašenih servisa, što je samo olakšalo da mnogo iskusnije Osječanke ostvare pobjedu. Ipak, obje ekipe zasluženo nastavljaju takmičenje, a odbojkašice Belišća će u slijedeća dva turnira, kada će im protivnice biti odbojkašice Đakova, Valis Auree i Ferivija, nastojat ostvarit plasman u finale Prvenstva Slavonije i Baranje za juniorke.

Najviše poena kod domaćih osvojile su Sara Blažević i Lana Seder, a dobru igru pružile su i Majda Cvenić, Ina Kovačević, Hana Funtak Nikolina Filipović, Anamarija Frančić,Karla Kučinac,Nika Kujadin, Ivana Pilj, Lorena Vidaković i Lucija Šimić.

U subotu se nastavlja takmičenje u Prvoj B. Nacionalnoj odbojkškoj ligi, a odbojkašice Belišća će u svojoj dvorani ugostit ekipu Linge iz Osijeka.
Utakmica počinje u 14 sati.