ODBOJKAŠICE STARTALE POBJEDAMA

Počela je sezona u 1.B. Nacionalnoj odbojkaškoj ligi, a odbojkašice Belišća su u prva dva kola upisale dvije pobjede i to protiv Slavonsko-brodskih odbojkašica. U prvom kolu na domaćem terenu protiv Posavine Brod i prošlog vikenda u gostima protiv Kolonije, mlade su Belišćanke ostvarile uvjerljive pobjede ne prepustivši protivnicima niti jedan set.

Koliko ova pomlađena ekipa u ovom trenutku može, pokazat će nadolazeće utakmice protiv Linge, Požege i Vinkovaca. Naime crvene su pred novu sezonu ostale bez gotovo prve postave, a zbog obaveza na fakultetima sa treniranjem su prestale Nikolina Kujundžić, Vlatka Jerbić, Marija Đurđević, Dora Sobodić i kapetanica Mia Puljek. Za mnoge klubove to bi značilo odustajanje od lige, međutim sustavan i kvalitetan rad sa mladima u OK Belišću, samo su potvrda jedinog i ispravnog puta za koji se zalažu svi članovi već dugi niz godina. Kako bi se što bolje pripremile za novu sezonu, Belišćanke su odigrale nekoliko pripremnih utakmica, te sudjelovale na tradicionalnom odbojkaškom turniru u Bjelovaru, gdje su u konkurenciji osam ekipa osvojile drugo mjesto pobjedivši Našice, Ivanec, Prijedor, Donat iz Zadra, a doživjele poraz od Bjelovara u finalu.
Posljednju provjeru i dvije pobjede ostvarile su u Odžaku (BiH), protiv OK Napretka.

Slijedeći vikend počinje juniorska liga,u kojoj će nastupati 14 klubova, a odbojkašice Belišća će u subotu u prvom kolu na domaćem parketu odmjerit snage sa ekipama Osijeka, Slavonskog Broda i Požege. Susreti počinju u 10,30 sati.