Odbojkašice Belišća viceprvakinje Hrvatske u maloj odbojci

Odbojkaško prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadetkinje (U13) održalo se ovog vikenda u Zadru te na parketima dvorana Višnjik i Mocire okupilo 20 najboljih klubova .
Povijesni uspjeh ostvarile su mlade Belišćanke okitivši se srebrnim medaljama, izgubivši tek u finalu od odbojkašica Dinama iz Zagreba.
Nakon uvjerljive pobjede protiv ŽOK Našica 2:0 (25:12, 25:5) u prvom kolu, uslijedile su dvije vrlo zahtjevne i neizvjesne utakmice protiv odličnih odbojkašica Medveščaka iz Zagreba i Ivaneca u kojima su Belišćanke pokazale koliko su tehnički, taktički i psihološki kvalitetna ekipa.
Rezultat protiv Medveščaka 2:0 (25:23, 26:24), te u četvrtfinalu protiv Ivanca 2:1 (25:19, 10:25, 19:17) najbolje govori koliko je bilo neizvjesnosti u tim susretima.
Nakon toga uslijedilo je polufinale protiv ŽOK Baranje. Iako su mlade Baranjke najavljivale osvetu za poraz u polufinalu Prvenstva Slavonije i Baranje, na kraju je to ostala samo želja.
Naime rezultat 2:0, a po setovima 25:15, 25:15 najbolje govori koliko su Belišćanke bile superiorne u polufinalu Prvenstva Hrvatske.
U finalu poraz 2:0 (25:15, 25:19) protiv mora se priznati boljeg Dinama.
Treće mjesto osvojile su odbojkašica Rijeke.
“Sve čestitke našim mladim odbojkašicama. Zaista su ponos našeg kluba, grada Belišća i cijele Slavonije. Moram priznati da smo nakon uvjerljivo osvojenog prvog mjesta u regiji priželjkivali dobar rezultat pa i medalju i na nivou države.
Srebro je svakako plod predanog i napornog rada još jedne sjajne generacije naših odbojkašica, a uspjeh je tim veći jer su iza nas ostali mnogi superligaski klubovi kao što su Mladost, Rijeka, Zadar, Olimpik, Varaždin, Dubrovnik, Split i Osijek.
Na kraju bih se zahvalio gradu Belišću i ZSU-a grada koji nam uvelike pomažu u našem radu, a napose roditeljima koji su nam ispred belišćanske dvorane uz pjesmu i vatromet priredili veličanstven doček
!” – izjavio je nakon povratka iz Zadra trener Josip Kalem.
“Osvojile smo srebro na Prvenstvu Hrvatske, borile smo se i davale maksimum na svakoj utakmici, a ovaj rezultat bit će nam veliki motiv da i dalje marljivo treniramo, te da i u budućnosti najbolje što možemo promoviramo naš klub i grad Belišće. Presretna sam i ponosna zbog svoje ekipe!”– izjavila je kapetanica Nera Markota.

U Zadru su za OK Belišće nastupale: Nera Markota, Petra Vejić, Kalista Šimić, Marija Kaptalan, Lucija Čorković, Ena Mandić, Eva Anočić, Antea Modrić, Iva Sudarić, Petra Sudar i Nika Žulj, te treneri Josip Kalem i Karlo Kaptalan uz predsjednicu Dragicu Jančikić.