Odbojkašice Belišća srebrne u Beču

Na svjetskom sportskom festivalu mladih ,koji je odrzan od 03.-06.srpnja.2014. U Becu mlade odbojkasice Belisca(2001.godiste i mlade)ostvarile su jos jedan veliki uspjeh. Naime na World sports festivalu Vienna 2014.(Austrijanci ga zovu male olimpijske igre)sudjelovalo je preko 2500 sportasica i sportasa iz 34.zemlje svijeta,u 12.sportskih disciplina,medu kojima najvise u odbojci. Odbojkasice Belisca su tek u finalu nesretno izgubile od ekipe Liptovsky Hradok iz Slovacke i to nakon neiskoristene 4 mec lopte.

1

Do finala su upisale pobjede protiv ekipa As Beograd,Lasalliana iz Italije,Bad Valdseea iz Njemacke te u polufinalu protiv ok Veruda iz Pule,te tako u konkurenciji od 22.ekipe osvojile srebrne medalje. Nakon odlicnih rezultata na prvenstvima regije i Hrvatske,ovo je jos jedan veliki uspjeh i na medunarodnoj sceni,te potvrda kvalitetnog i strucnog rada u odbojkaskom klubu Belisce,a u kojem je prioritet upravo rad s mladima. Ostaje zal za zlatom i slusanjem nase himne na pobjednickom postolju,ali smo sretni i zadovoljni jer smo dosli do finala nakon velike borbe i pobjede u cetvrtfinalu protiv odlicnih Njemica.Svakako smo dostojno prezentirali nas grad nasu Hrvatsku,stekli nova iskustva ali i mnoga prijateljstva.Ovo ce nam biti veliki motiv da i dalje marljivo treniramo, ali i poziv svim mladim djevojcicama da nam se pridruze, istakla je kapetanica Lana Nikolic.

beliscanke proslavljaju pobjedu protiv njemica

Ovo je sjajan zavrsetak sezone za nas klub,u kojoj smo postigli zapazene uspjehe upravo sa mladim dobnim uzrastima i garancija da za nasu buducnost nemoramo brinuti.Slijedi nam zasluzena jednomjesecna pauza,a onda polovinom kolovoza pripreme za novu sezonu u kojoj i u seniorskoj konkurenciji zelimo napredovat,rekao je trener Josip Kalem. Za mlade Beliscanke u Becu su uz kapetanicu Lanu Nikolic nastupile:Lana Seder,Majda Cvenic, Hana Funtak, Dora Berecic, Ena Becka, Ines Radovic, Nora Perosevic, Tea Milic, Anja Kraljik te treneri Marija Majdenic i Josip Kalem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA