ODBOJKA: DERBI 19. KOLA 2.HOL-ISTOK U REŽIJI SUDACA

Nezaslužen poraz doživjele su odbojkašice Belišća u subotnjem derbiju 19.kola druge Hrvatske lige, koji je odigran u dvorani Gradski vrt, a protiv do tada lidera prvenstva, odbojkašica ŽOK Osijeka ll.
Rezultat od 3:2 (25:16; 22:25; 25:21; 25:27; 15:8) za Osječanke, pokazuje da se u subotu igrala vrlo neizvjesna i dramatična utakmica. Međutim tako nije trebalo bit, da suci Marin Šutalo i Goran Kopić nisu doslovno oteli pobjedu odbojkašicama Belišća, koje ovo proljeće igraju možda i najljepšu odbojku u ligi. Naime, uz nepristrano suđenje, utakmica bi vjerojatno završila pobjedom belišćanki 3:1.
Ocjena je to gotovo svih prisutnih koji su pratili ovu utakmicu, a bilo je tu i drugih sudaca, kao i trenera i igračica iz drugih osječkih klubova.
Prvi set pripao je domaćinu, s obzirom da su mlade belišćanke utakmicu otvorile dosta rezervirano i sa dosta nervoze u igri.
Međutim u drugom setu, nakon spoznaje da se u Osijeku nema što izgubit, kreće poznata belišćanska raznovrsnost u napadu, na koju domaće odbojkašice nisu imale odgovora. Izjednačenje na 1:1, a u trečem setu slijedi nastavak odlične igre gošći, koje tijekom cijelog seta drže rezultat pod kontrolom, sve do pred sam kraj, kada suci, a poglavito glavni, Marin Šutalo preuzimaju režiju ovog susreta u svoje ruke. Kako i zašto ni dva dana nakon odigranog susreta nikome nije jasno, a ponajmanje odbojkašicama Belišća, koje su u jednom trenutku htjele prekinut utakmicu, ali trener Kalem to nije dozvolio.
Kako i zašto, možda je ipak nekome jasnije iz domačih redova.
Unatoč, otetom trečem setu, u četvrtom nastavak iste režije. Belišćanke i dalje igraju uvjerljivo i ubojito u napadu, a suci ih pokušavaju svojim neshvatljivim odlukama zaustaviti, kad to već nemogu domaće odbojkašice. Ali u ovom setu pali su i oni, doduše tek na razliku sa 27:25 ,u setu koji je trajao gotovo 30 minuta i koji je do kraja iscrpio mlade belišćanke, koje u lutrijskom petom setu više nisu imale snage za potpuni preokret. Za utjehu ostaje osvojen bod, koji u nastavku prvenstva ipak može biti presudan u borbi za ulazak u prvoligaško društvo.
“Ovo što nam se dogodilo u Osijeku, dosada nismo doživjele u našoj odbojkaškoj amaterskoj karijeri, a pogotovo to nema ama baš nikakve veze sa sportom. Ostale smo šokirane poslije utakmice i samo se nadamo da se to neće negativno odrazit na našu igru u nastavku prvenstva, u kojem nam predstoje vrlo teške i zahtjevne utakmice” istakla je kapetanica Belišća Mia Puljek.
Već u subotu u 16 sati odbojkašice Belišća pred svojom publikom dočekuju ŽOK Vukovar ll , a samo pobjeda ih drži u igri za najviši plasman.