OAK OSIJEK – OK BELIŠĆE 2:3 (25:16; 23:25; 14:25; 27:17; 11:15)

Vrlo važnu pobjedu ostvarile su odbojkašice Belišća u dvorani Gradski Vrt u Osijeku, protiv izravnih konkurentica za osvajanje 4. mjesta u 1.B. ligaškom natjecanju. Već u prvom setu Osječanke su, osjetno pojačane u drugom dijelu sezone, vrlo agresivnom igrom pokazale da njihova pobjeda ostvarena u prvom proljetnom kolu, kod Kolonije u Slavonskom Brodu nije bila slučajna.

Snažni servisi i dobra igra u obrani rezultirala je brzim osvajanjem prvog seta, u kojem su crvene iz Belišća ostale na tek 16 osvojenih poena.
Ipak, u drugom setu gošće uspijevaju stabilizirat prijem servisa, a samim time i popravit organizaciju igre u napadu. Rezultat toga je osvajanje vrlo neizvjesnog drugog seta, a onda kada je u trećem proradio i servis, posebno kod Nikoline Kujundžić, Lane Seder i Vlatke Jerbić, Osječanke su ostale na samo 14 poena.

Koliko su ove dvije ekipe izjednačene pokazao je 4. set. Domaće odbojkašice ponovno ubacuju u višu brzinu i na krilima odlične Ane Pavičić poravnavaju na 2:2. Odluka je pala u tie breaku, u kojem kapetanica Belišća Mia Puljek, odigrava pravu simultanku na mreži, gdje sjajnim blokovima i snažnim smečevima, zajedno sa svojim suigračicama, donosi vrlo važne bodove u Belišće. U 10. kolu na rasporedu je još jedan derbi. U Belišće dolazi ŽOK Vallis Aurea iz Požege i bit će to prilika da se odbojkašice Belišća revanširaju Požežankama za jesenski poraz.

Utakmica se igra u nedjelju 12.03. u 18 sati.