Novi predsjednik i trener donijeli mir u negdašnjeg prvoligaša

naslovna_01BURIĆ ŽELI RED, RAD I DISCIPLINU

Dolaskom trenera Strugačevca u proljetnom dijelu osvojeno osam bodova više nego jesenas, trener je temelj dobrog rada s momčadi i velikog pojačanja u struci.

Nogometaši Belišća u neto završenom natjecanju 3. HNL istok, zauzeli su 9. mjesto. U postprvenstvenim analizama akteri u svim strukuturama kluba, slažu se u jednom, osvojena pozicija je zadovoljavajuća, s obzirom na ono što se sve događalo, u prvom dijelu sezone. Zato plasman treba promatrati sa dva aspekta. Jesenski i proljetni. Da je u nogama i glavama igrača bilo samo malo više koncentracije, prvenstvo su mogli završiti za mjesto ili dva više od konačnog devetog. U jesenskom dijelu prvensta, crveni su ostvarili u 15 odigranih utakmica, 5 pobjeda i 2 remija i doživjeli 8 poraza, uz gol razliku 28 : 27. Tu su uračunata i 3 gola sa već toliko spominjane prekinute utakmice protiv Višnjevca, a ta je utakmica registrirana 3 : 0 za goste. 16 osvojenih bodova (-1), zbog kazne bilo je dovoljno za 13. mjesto. Analizirajući kvalitetu momčadi i ono što se vidjelo tijekom jeseni, zaključak se nameće sam po sebi, jesen je bila neuspješna i ispod očekivanja. Kako će u sezoni 2014./2015. doći do reorganizacije sustava natjecanja, mnogi su dignuli ruke od kluba i vidjeli ga u nižem rangu natjecanja. U gradu nisu mislili tako. Na izbornoj skupštini, krajem veljače, za novog predsjednika, izabran je gradonačelnik Dinko Burić i novi upravni odbor. U prvom istupu i govoru istaknuo je da klub ove godine slavi 95. rođendan, da ima vrijednost i da svi koji budu radili uz i oko njega, morat će zasukati rukave i raditi ako treba 10, 12, 14 sati dnevno, a sve za boljitak Belišća. U prva 2 mjeseca rada, pokazao je da želi od svojih suradnika red, rad i disciplinu, i da od toga nema ostupanja niti za milimetar, jer i sam se tako ponašao. Obećani građevinski radovi na službenim prostorijama i uređenju svlačionica, završeni su i Gradski stadion danas sija u puno ljepšem, boljem i novom svjetlu. I u centru Belišća, gradonačelnik je napravio reda uredivši centar grada kada je srušio „cirkus“ od ljetne pozornice i javnog wc-a. Danas je na tom mjestu izgrađeno dječje igralište za sve belišćanske mališane.

Prvi potez koji je napravio unutar kluba, bilo je dovođenje novog trenera, Pave Strugačevca, što se kasnije pokazalo, bio je i više nego pun pogodak. Belišće je u prvom djelu prvenstva u 14 odigranih susreta ostvarilo 7 pobjeda, 3 remija, i doživjelo samo 4 poraza. Osvojena su 24 boda, 8 više nego jesenas, s gol razlikom 21 : 11. Malo primljenih pogodatak, plod je čvrste, agresivne i disciplinirane igre, koju Strugačevac zahtijeva od igrača. Novi ustoj u klubu, doveo je do toga, što ranije nije bilo tako, da su treneri i igrači, imali brigu što bolje trenirati i odigravati prvenstvene utakmice, a sve ostale poslove i optimalne uvjete osiguravala je uprava kluba, sa predsjednikom Dinkom Burićem. Čvrsti temelji su postavljeni, a u budućim vremenima klub će samo rasti, kako organizacijski, tako i rezultatski, želja je to uprave, trenera, igrača i vjernih navijača. Do sada predsjednik Dinko Burić sve što je obećao, i učinio je, nema razloga da tako ne bude i u novom prvenstvu.

Zdenko Kaptalan