NOVE SPORTSKE STIPENDIJE ZA KATEGORIZIRANE SPORTAŠE BELIŠĆA

Petak, 17. listopada u prijepodnevnim satima, u maloj vijećnici gradske uprave grada Belišća, u nazočnosti predstavnika lokalnih medija, predstavnika Grada Belišća, sportaša i Predsjedništva ZŠU grada Belišća, potpisani su drugi Ugovori o sportskim stipendijama i jednokratnim naknadama kategoriziranim sportašima i darovitim sportašima na temelju ostvarenih rezultata i izdanog Rješenja Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji. Zajednica športskih udruga grada Belišća je u svojoj Programskoj orijentaciji kao jedan od osnovnih ciljeva, navela ulaganje u razvoj mladih sportaša s ciljem daljnjeg napretka, odnosno očuvanja postignute kvalitete sporta u Belišću.

Upravo postignuti rezultati mladih sportaša u proteklom periodu, od pet mjeseci, od potpisivanja prvih Ugovora su pokazatelj i putokaz predsjedniku i IO ZŠU-a grada Belišća da su sa pravom krenuli u projekt dodjele sportskih stipendija. Naime, početkom godine imali smo tri sportaša III kategorije,od kojih je samo jedan ispunjavao uvjete za dobivanje sportske stipendije, a danas su potpisani ugovori sa šest sportaša III kategorije i dva IV kategorije, rekao je u svom obraćanju sportašima i uzvanicima predsjednik ZŠU-a grada Belišća Milan Zamaklar. Sa nekoliko riječi nazočnima se obratio i predsjednik Kajak kluba „Belišće“ Stjepan Krznarić koji je naglasio kako se vidi trend napretka rezultata u određenim kategorijama i kako je ovaj hvale vrijedan projekt ZŠU-a grada Belišća u vidu sportskih stipendija, rijedak primjer vrednovanja vrhunskih rezultata u Hrvatskoj od strane lokalne zajednice i ZŠU-a kao krovne sportske organizacije u Gradu. Ugovore sa sportašima članovima Kajak kluba „Belišće“, je u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Grada Belišća Domagoja Varžića, te tajnika ZŠU-a grada Belišća Josipa Mađarića, potpisao predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar i predsjednik Kajak kluba „Belišće“ Stjepan Krznarić.

Ugovori o dobivanju sportskih stipendija kategoriziranim sportašima potpisani su sa:

Maja Sudar – sportašica III. kategorije, Dino Magušić – sportaš III. kategorije, Petar Ivić- sportaš III. kategorije, Marko Jelkić– sportaš III. kategorije, Branimir Ljutak– sportaš III. kategorije, Denis Habus– sportaš III. kategorije, u iznosu od 300 kuna mjesečno do isteka rješenja HOO o kategorizaciji sportaša. Matea Jelkić – sportašica IV. kategorije, Matija Vincetić – sportaš IV. kategorije, u iznosu od 200 kuna mjesečno do isteka rješenja HOO o kategorizaciji sportaša.