Najmlađi članovi Kajak kluba Belišće Okitili se medaljama na 1. Utrci KUP-a RH na Rabu

Kajak klub Belišće najtrofejniji je klub u Belišću, ali i kajakaškom sportu u Hrvatskoj. Po onome što su do sada mladi članovi ovog kluba pokazali taj trend će se i dalje nastaviti i to zahvaljujući ponajprije stručnim kvalificiranim trenerima Tei Galić i Ivanu Oreškoviću.

Najmlađi članovi kluba ovu sezonu odlično su započeli s tri međunarodne regate koje su bile na jedan način i pripreme za utrke Kup-a RH. Koliko napreduju i koliko su ti mališani spremni dati u sportu pokazali zu na 1. utrci Kup-a RH koja je održana 26. svibnja na Rabu.

Dvanaest mladih nada , treneri i poneki roditelji uputili su se na Rab u petak u prijepodnevnim satima. Nakon puta umor ih nije spriječio da se okupaju i uživaju u morskim radostima, iako su znali da ih sutradan čeka vrlo važna utrka. Sve članove Kajak kluba Belišće i pratnju na Rabu je ugostio restoran “Vojko” u Supetarskoj Dragi počastivši ih večerom i sladoledom te su tako vlasnik Vojko Krišković i njegova supruga Brigita pokazali kako imaju veliko srce. Podsjetili su da su skromnost i velikodušnost najljepše ljudske vrline. Male kajakaše ova gesta je jako razveselila.

Subota je od ranog jutra za male kajakaše i kajakašice bila dan odluke. Ovi mališani pokazali su i dokazali koliko su napredovali i koliko se svaka kap znoja, svaki žulj od vesla i svaka upala mišića isplatila. Dvanaestero dječice okitilo se s osam medalja.

Naime, sve utrke održavale su se na 500 metara. U K1 škola kajaka djevojčice, na iznenađenje svih, a i nje same, prvo mjesto i zlatnu medalju odnijela je Mia Stojaković.
U utrci K1 škola kajaka dječaci za zlato su se borili Leon Potočki i Ian Andraković, koji su u izlučnim utrkama bili prvi, no ipak je presudio špic kajaka i zlato je pripalo Leonu, a Ian se okitio srebrom.
Na 1. Utrci KUP-a sudjelovali su i mlađi kadeti odnosno kadetkinje. U K1 mlađi kadeti treće mjesto i broncu u ponovljenoj utrci odnio je Dino Zanoški, a u kategoriji K2 mlađi kadeti s partnerom Šimunom Petranovićem također je osvojio još jednu broncu.
U utrci K2 mlađe kadetkinje Mia Stojaković i Paula Savić okitile su se srebrom.
Svi članovi Kajak kluba Belišće odveslali su dobru 1. utrku KUP-a RH na Rabu. Na njoj su još sudjelovali iz belišćanskog kluba i Dominik Savić, Teo Krznarić, David Grgić, Lovro Mađarić, Filip Arsenić i Mato Šporčić. Ovi rezultati govore da mlade nade kluba pred sobom imaju odličnu kajakašku sezonu.
Konkurencije iz cijele RH bila je doista velika. Natjecali su se članovi klubova Rab, Aljmaš, Kupa, Oriolik, Olimpik, Marsonija, Hrvatska Kostajnica, Mračaj, Matija Ljubek, Jarun i Belišće.
Kajak kanu klub Rab, kao organizator, organizirao je nakon dodijele medalja i ručak za sve natjecatelje i trenere.
Sami rezultati vjetar su u leđa mališanima, ali i trenerima pokazatelj da rade upravo ono što trebaju.
Sav utrošen trud i vrijeme trenerici Tei Galić i treneru Ivanu Oreškoviću opravdavaju dječje veselje i osvojene medalje. U svaki sjaj medalje je utkana njihova bezuvjetna podrška i šampionski znoj!
Djevojčice i dječaci Kajak kluba Belišće pripremaju se već za 2. utrku Kup-a RH koja će se održati 9. lipnja u Hrvatskoj Kostajnici. Držimo im fige i neka im je sretno.