NAGRADA ZA OBUKU NEPLIVAČA U REPUBLICI HRVATSKOJ DODJELJENA ZAJEDNICI ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA BELIŠĆA.

Za potpuno uživanje u ljetu najvažnije je znati plivati, a kako biste uživali u ljetu i plivanju, morate to i naučiti. Ljetna je to himna Grada Belišća, u kojem se oduvijek izniman značaj pridavao sportu pa tako  neizostavno i plivanju.

Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve”  je 21. listopada 2023. godine u Orahovici, na prijedlog Saveza sportske rekreacije “Sport za Sve“ Osječko–baranjske županije, prepoznao značaj Zajednice športskih udruga Grada Belišća u obuci neplivača i  dodijelio Godišnju nagradu za obuku neplivača u Republici Hrvatskoj Zajednici športskih udruga grada Belišća.

Zajednica športskih udruga Grada Belišća i Grad Belišće kao partneri Športskoj zajednici OBŽ u Projektu „Hrvatska pliva“, organizira obuku neplivača od 6-10 godina starosti u vremenskom trajanju od 20 sati. Tijekom provođenja obuke djeca se oslobađaju straha od vode, uče slobodno kretati se kroz vodu, ostvaruju kontakt s vodom ronjenjem, upoznaju različite tehnike plivanja i na kraju ostvare svoj cilj „preplivati širinu bazena“ (25 metara) i zauvijek postaju prijatelji s vodom. Ponosni smo da na našem gradskom bazenu u Belišću, za vrijeme ljetnih praznika uspijemo obučiti četiri skupine polaznika škole plivanja, što je prosječno oko 140 polaznika. Ponosni smo i na stručni i profesionalni rad naših instruktora koji u obuci neplivača s djecom postižu izvrsne rezultate što sve više prepoznaju i roditelji iz udaljenijih gradova i općina pa nam se tako posljednjih godina sve više pridružuju djeca s područja, Bizovca, Koške, Donjeg Miholjca, Viljeva i Baranjskog Petrovog Sela.

Ovi rezultati Zajednice športskih udruga grada Belišća u obuci neplivača zajednički su rezultat sporta i Grada Belišća čija financijska i sportska podrška jedan je od glavnih čimbenika da „naša djeca plivaju“. Zato sportska zahvala Gradu Belišću, na čelu sa gradonačelnikom Dinkom Burićem i Športskoj zajednici OBŽ. Ovo zajedništvo je dokaz da samo suradnjom „mi možemo sve!