MLAĐI KADETI PRVACI SLAVONIJE I BARANJE, SENIORI POBJEDOM ZAVRŠILI PRVI DIO SEZONE

Kako smo i najavili u subotu, bila je ovo nedjelja za radost loptanja pod obručima. Novu stranicu u 40-godišnjoj povijesti kluba ispisali su ovoga puta mlađi kadeti, trenera Maria Koprivnjaka, koji su osvojili naslov prvaka Slavonije i Baranje. U nedjelju su u zadnjoj utakmici unatoč porazu od ekipe Tigrića 64:66 zadržali prvo mjesto i ostvarili plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Nakon regularnog dijela natjecanja u ligi za dječake rođene 2001. i mlađi, Belišćani su zauzeli prvo mjesto u skupini A i tako izborili nastup u ligi za prvaka. Pobjedama protiv drugoplasirane ekipe Osječkog Sokola prenijeli su 4 boda, i zajedno s njima i prvoplasiranom ekipom Tigrića iz Sl. Broda i drugoplasiranom ekipom iz Požege iz skupine B, tvorili su Ligu za prvaka. Belišćani i Brođani prenijeli su 4 boda, dok su Osiječani i Požežani prenijeli svaki po 2 boda.U ligi za prvaka Belišćani su u prvom kolu savladali ekipu iz Požege na domaćem terenu rezultatom 68:46. U nastavku, u drugom kolu putovali su na derbi u Slavonski Brod, gdje su ostvarili pobjedu rezultatom 60:74. Treće kolo donijelo im je gostovanje u Požegi, gdje su bez problema ostvarili pobjedu 56:72. I na kraju, kao što smo i spomenuli, u nedjelju su u Belišću doživjeli poraz od Tigrića, ali gostima minimalna pobjeda nije bila dovoljna i Belišće je tako završilo natjecanje na prvom mjestu. Iako su gosti vodili tijekom čitave utakmice, čak i razlikom koja im je bila dovoljna da ugroze Belišće, domaća ekipa predvođena Brunom Funtakom, koji je postigao nevjerojatnih 41 poen od 64 Belišća, ipak je uspjela smanjiti razliku i slavlje je moglo početi.

BELIŠĆE – ŠK TIGRIĆI 64:66

U večernjem terminu seniori su teže od očekivanog ostvarili pobjedu protiv Virovitice. Gosti su u Belišće došli sa samo sedam igrača i bez trenera i činilo se da im prijeti prava katastrofa, no u utakmici koju je doslovno trebalo samo odraditi, Belišće se mučilo čitavih 35.minuta, da bi u zadnjim minutama crveni ipak dodali gas i pobjednik je bio riješen. Iako su gosti vodili samo na početku utakmice, Belišćani se nisu uspjeli značajnije odvojiti pa je cijela utakmica bila mučenje, daleko od realnog stanja ove dvije ekipe. Kod Belišća su se istaknuli Mikulić sa 26, Preglej sa 23 i Markota sa 20 poena, dok su goste predvodili Ferenčević sa 30 te Vajagić i Pavlović svaki po 18 poena. Svakako treba ponovno pohvaliti navijače Barabere, koji su i ovoga puta došli u velikom broju i svojim glasnim navijanjem začinili pobjedničku atmosferu ove nedjelje.

BELIŠĆE – VIROVITICA 105:86 (22:19, 26:23, 27:26, 30:18)

BELIŠĆE: Soldo, Z.Blažević 10, N.Gradinjan 7, Nađ 6, Vidaković 5, D.Blažević, Markota 20, Mikulić 26, Preglej 23, Vezmarović 2, Petovari, T. Gradinjan 6.

VIROVITICA: Golub 13, Pavlović 18, Lulić, Ferenčević 30, Vajagić 18, Šakiri, Brezovečki 7.