Mlade odbojkašice izborile državno

Odbojkaški klub Belišće je 23.04.2017. godine organizirao mlađe kadetski turnir, a u sklopu obilježavanja naslova ” Europski grad sporta 2017″.
Na turniru su sudjelovale odbojkašice rođene 2002.godine i mlađe, iz ŽOK Vukovara, ŽOK Vinkovaca, OK Posavine Brod iz Slavonskog Broda i OK Belišća.
Bila je to ujedno i završnica prvenstva regije za mlađe kadetkinje, te borba za petu poziciju, koja osigurava plasman na prvenstvo Hrvatske koje se održava od 12.-14.05. u Rovinju i na kojem će sudjelovat po 5 najboljih ekipa iz 4 Hrvatske regije, te 4 ekipe iz grada Zagreba.
Odbojkašice Belišća su u konkurenciji 18 ekipa iz Slavonije i Baranje i nakon odigranih 9 kola uz 5 pobjeda i 4 poraza imale priliku u svojoj dvorani ostvarit rezultat koji bi im osigurao plasman na prvenstvo Hrvatske, što im je na kraju u dramatičnoj završnici i uspjelo.
Naime u prvoj utakmici mlade Belišćanke su vrlo uvjerljivo pobijedile svoje vršnjakinje iz Vukovara rezultatom 2:0, kao i Vinkovčanke Posavinu Brod.
Uslijedilo je finale u kojem su odbojkašice iz Vinkovaca bolje otvorile prvi set i dobile ga rezultatom 25:15. Domaće, nakon lake i uvjerljive pobjede protiv ŽOK Vukovara nisu očekivale da su Vinkovci ipak za klasu bolja ekipa i da se pobjeda može ostvarit jedino maksimalnim zalaganjem i iznad prosječnom igrom.

I nakon vodstva Vinkovčanki i u drugom setu 19:12, više nitko nije vjerovao da se u ovoj utakmici može nešto promjeniti. Na sreću po domaće, nisu u to vjerovale ni gošće.

Ipak, kao i mnogo puta u ovom sportu dogodio se klik u glavama mladih Belišćanki, i od tog trenutka, kao da to više nije ista ekipa. Spašavale su u tim trenucima i ono što se spasiti činilo nemoguće, a snažnim servisima i dobrim prijemom, te odličnom igrom u napadu poen po poen, stizale zaostatak i na kraju i osvojile set 27:25.

Bio je to iznenađujući šok za odbojkašice Vinkovaca, koje više nisu imale mogućnosti za povratak, jer su odbojkašice Belišća i u tie breaku nastavile istim tempom i riješile ga uvjerljivo sa rezultatom 15:8. Veselju i radosti nije bilo kraja, a na drugoj strani suze i nevjerica. U borbi za treće mjesto ŽOK Vukovar je pobjedio OK Posavinu Brod rezultatom 2:0.

Turnir je u poslovično odličnoj organizaciji OK Belišća, a pod pokroviteljstvom grada otvorio dopredsjednik kluba Zdenko Glasovac, dok je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković na kraju, uz podjelu priznanja čestitala svim sudionicima turnira, a napose mladim sportašicama na iznimnom zalaganju te fer i korektnoj borbi.

Za Belišće su nastupile: Sara Blažević, Majda Cvenić, Ina Kovačević, Hana Funtak, Lucija Mađarić, Nika Kujadin, Petra Štepanko, Tea Milić, Anamarija Frančić, Nikolina Filipović i Lea Pandurić.